Amy, bloggerul și internetul

Două chestii legate de internet.

internet

Prima chestie.

Am citit pe Mediafax că Mitch Winehouse, tatăl cântăreţei britanice Amy Winehouse, decedată în iulie anul curent, se plânge că nişte “oportunişti cibernetici” i-au “furat” numele fundaţiei sale pe internet. Adică dânsul voia să facă o fundaţie care să poarte numele fiicei sale dar a avut neplăcuta surpriză de a constata că toate adresele de tip “amywinehouse.ceva” au fost înregistrate de diverse persoane.

După care m-am gândit ce lipsiţi de inspiraţie au fost părinţii mei când mi-au pus nick Maver. Nu puteau şi ei să-mi dea un nume mai acătării? Cum ar fi Google? Ion Google. Sau măcar Anunţuri-Online, ca în Ana-Maria. Las’ că fac io copii…

A doua chestie.

Citeam zilele trecute o postare pe blogul lui piticu’1 din care reiese că acesta a publicat un articol despre ţigani pentru care cineva l-a reclamat firmei care-i ţine blogul. Firma i-a cerut să elimine acel articol, lucru pe care piticu l-a şi făcut. Habar n-am de conţinutul articolului în cauză. Ceea ce mi-a atras însă atenţia au fost reacţiile a doi comentatori că cum este posibil, că ce firmă de panaramă îi aia, că ce treabă au ei cu ce publică el pe blogul lui. Iar în cuvintele lor se citea o profundă indignare.

Welcome to the real world! Unde eşti responsabil pentru ceea ce scrii! După cum dacă în viaţa reală te apuci să îl faci pe X în toate felurile, eşti responsabil pentru ceea ce ai afirmat, şi poţi fi trimis în judecată pentru asta, chiar dacă ai făcut acele afirmaţii de exemplu în cabana ta de la munte sau în casa ta. Fireşte că pe internet, la adăpostul unei identităţi virtuale, tindem să uităm acest lucru. Ceea ce nu-l face să devină fals.

Concluzie.

Dacă eşti începător şi nu ştii ce este internetul, probabil cel mai bine ar fi să aştepţi până înţelegi singur decât să întrebi pe cineva.


  1. dead link 

Comments
  1. Sau dai un şiărci pă google înainte să întrebi!

  2. Eldur

    Dacă dai un search pe google, cam dai de răspunsuri de genul celor ilustrate mai sus… probabil.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: