Firefox 6

Zilele trecute a apărut versiunea 6 a browserului Firefox. Ce aduce nou al doilea browser ca utilizare din lume? Nu prea multe.

Numele domeniului este acum evidenţiat în bara de adrese, cum era de exemplu la Internet Explorer încă din versiunea 8. Elementele care îi privesc pe webmasteri au fost grupate sub un meniu special denumit Web Developer (în Tools). În rest, mai nimic vizibil, mici ajustări la nivel de cod pe ici şi pe colo. Multe bug-uri eliminate dar totuşi nici un element major de noutate care să justifice, în opinia mea, o versiune nouă şi nu o subversiune (5.x). Iată că cei de la Mozilla au copiat şi acest model de actualizare de la Google Chrome, browserul care a dat startul la cursa versiunilor noi.

Dacă ne uităm pe Wikipedia, prima versiune de Firefox a apărut în noiembrie 2004. Urmează Firefox 2 în octombrie 2006 şi Firefox 3 în iunie 2008. Ultima versiune din acest ciclu lent de dezvoltare este versiunea 4 lansată în martie 2011. Ei bine, din martie şi până în august au mai apărut două versiuni. Şi iată că dacă în 16 august apare Firefox 6, în 19 august deja se poate descărca versiunea Firefox 7 beta. Iar Asa Dotzler de la Mozilla propune nici mai mult nici mai puţin decât eliminarea (ascunderea) versiunii în casuţa About Firefox din Help.

Să recunosc, Firefox 5/6 este mai rapid decât Firefox 3 iar spaţiul mai mare al paginii web oferit de un design copiat puţin după Chrome şi Opera este încă un plus. În Firefox 7 se anunţă îmbunătăţiri dramatice în utilizarea memoriei, să vedem. Dar cert rămâne faptul că cel mai popular browser printre cunoscători a început să copieze alte browsere mai puţin utilizate, la interfaţă însă. Deoarece, ca un exemplu, browserele bazate pe Chromium sunt în continuare mai rapide.

Tags:
Comments
  1. Bine punctat.. Oricum,orice s-ar întâmpla tot la firefox rămân. :-=

  2. Eldur

    @LoL3X

    De ce oricum şi orice s-ar întâmpla? 🙂 Poate aşa o zis şi cel care prima dată a folosit IE: oricum şi orice s-ar întâmpla, eu cu IE rămân! Şi cu IE o rămas şi până în ziua de azi. Dacă Firefox ajunge de cacao ? 😛

  3. Daca firefox ajunge de cacao raman la ultima versiune reusita 😀
    E prea tare ca sa-l las 😛

  4. nu mai folosesc firefox ca se blocheaza..

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: