Teme WordPress

Acest blog a fost deschis acum câteva luni într-o anumită fomulă, având doi oameni care scriau pe el. Între timp lucrurile s-au schimbat aşa că blogul a primit un “format C:” şi a fost restartat, într-o nouă formulă şi cu un singur om care scrie pe el.  Aţi ghicit, that’s me. Şi cu ocazia asta am căutat o temă nouă pentru el. Ei, şi aici m-am lovit de o problemă neaşteptată. Mulţimea de teme WordPress gratuite.

La ora actuală sunt aşa de multe teme WordPress încât se ajunge la situaţia paradoxală că nu găseşti nici una pe plac. Asta deoarece cu cât sunt mai multe, cu atât mai puţine din ele vor fi pe gustul tău şi îţi va lua mai mult timp să le găseşti. În zilele precedente am căutat ore şi ore-n şir o temă care să îmi placă şi nu am găsit nici una de care să fiu complet mulţumit. E plin netul de teme care mai de care mai fistichii, care mai de care mai complexe şi care mai de care mai useless. Băi frate…

De exemplu newwpthemes.com. Sunt faine, da? Mie nu-mi plac. Şi dacă vă uitaţi mai cu atenţie, toate-s construite pe acelaşi tipar. Mici modificări pe ici pe colo, în rest totul identic şi la fel. Deci eu nu vreau o temă complicată. De ce trebuie ca temele să aibă cât mai multe butoane? De ce să-mi pun feed-ul de pe twitter pe blog? Cine vrea twitter intră pe twitter nu pe blog. Featured posts, share on nuştiuunde, o grămadă de prostii nefolositoare. Cum e posibil să faci teme care să arate ca Google, ca Firefox, ca Mac? Ce-i asta, imaginaţie bogată cumva? Sau lipsa ei?

Dragi autori de teme wordpress, câteva sugestii:

 • Majoritatea temelor au sidebar-ul pe dreapta. Dacă faceţi una cu sidebar pe stânga, puneţi o opţiune de a-l muta pe dreapta. Altfel se produc accidente.
 • Puneţi o opţiune de disable featured posts!!
 • În loc să adăugaţi atâtea zorzoane şi abţibilduri, mai bine faceţi teme simple şi rapide.

Negăsind o temă aşa cum mi-aş fi dorit, solicit ajutor din partea cititorilor. Dacă îmi recomandaţi o temă care să îmi placă şi cu care să schimb tema actuală, atunci drept mulţumire o să scriu un articol despre blogul dvs cu link spre el. Tema recomandată ar trebui să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să fie simplă şi să se încarce rapid
 • să suporte două meniuri (adică pentru pagini şi categorii)
 • să aibă culori plăcute ochiului.
Dar vă rog nu îmi recomandaţi un site întreg. Postul ăsta rămâne valabil şi pe viitor, eventual o să mă gândesc dacă să-l fac sticky.
Comments
 1. tema actuala e foarte buna.simpla.conteaza continutul blogului nu stickerele.

 2. Eldur

  Mersi. Când am scris postul era altă temă, am schimbat-o azi. Asta îmi place mai mult. Să vedem dacă găsesc una şi mai nice…

 3. incearaca sa te axezi pe asta insa sa o modifici dupa bunul plac.chiar si dintr-o simpla tema ca asta poate iesi ceva placut fara stikere.iti trebuiesc ceva cunostinte de design/html/css.

 4. Eldur

  ce-s ălea stikere?

 5. Aceasi problema am avut-o si eu cu tema. Nici de ce-a actuala nu sunt complet multumit,dar o pastrez pana cand gasesc ceva definitiv. Am vazut multe teme ok,dar cu bani.
  Astea sunt problemele pentru nepriceputii in webdesign

 6. Eldur

  Ei, nu neapărat nepricepuţi. Dar la atâtea teme câte există, ar fi de presupus să găseşti suficient de multe care să-ţi placă. Apropo, între timp am găsit pe cineva care face teme wordpress, eventual pentru link în footer sau ceva sumă infimă, dacă vrei te pun în legătură cu el să vorbiţi. E blogger şi el.

 7. Voi apela la tine cand voi avea ce-mi trebuie 🙂 Mersi de ajutor

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: