Cât de mult poluează trimiterea unui mail

Un articol din cellulare-magazine.it1 ne informează că trimiterea a 8 email-uri echivalează din punct de vedere al poluării cu parcurgerea unui kilometru de şosea cu maşina. Fiecare megabyte de corespondenţă produce 19 grame de dioxid de carbon din cauza diferitelor servere care trebuiesc alimentate pentru transmiterea acelui mail.

poluare

Ei, ce ziceţi? Unde-s ecologiştii să facă o petiţie2 împotriva utilizării abuzive a calculatorului? Faza e că articolul e destul de ambiguu. Studiul cică a fost realizat în Franţa, articolul apare într-un ziar italian… deci nefiind români, ne putem aştepta la ambiguităţi, dar totuşi… 🙂

După umila mea părere, serverele respective rulează oricum, fie că se trimite sau nu un email de pe ele. Iar email-ul nu înseamnă altceva decât un şir de octeţi care se transmit pe internet, din acest punct de vedere încărcarea unui site, transferul unui fişie etc pot fi cu mult mai costisitoare.


  1. unde it vine de la Italia şi nu de la Tehnologia Informaţiei 

  2. de preferinţă offline 

Comments
  1. Studiu stupid… 😐

  2. La ceea ce zici, trebuie să înțelegi că email-ul e cea mai mică sursă de poluare de pe blogul acesta. Faptul că ți acest blog pe un server pornit încontinuu pentru a fi citit de lume poluează infinit mai mult. Sau nu? Citește de unde vine Energia Electrică. Sau da? Vezi cum se fabrică piesele pentru a creea un server, sau dacă a fost trimis din china în SUA cu un camion ce are un consum de 30% pe km pentru a hosta blogul tău. Inception? Noi suntem paraziții pământului și necesitățile sociale ne împing la poluare.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: