Preţul hard disk-urilor a explodat

Vara asta mă bate pe mine gândul să-mi iau un hard disk.1 Astfel încât mă apuc să caut pe net şi găsesc un hard disk Seagate la 2 TB, cu 64 MB cache, 5 ani garanţie la 300 lei. Cam asta era cea mai avantajoasă variantă. Vă daţi seama, 300 de lei la 2 Tb înseamnă 15 bani per GB2. Dar, pentru că nu era stringent necesar, zic ca în bancul cu Bulă3 că aştept să vină toamna, s-or mai ieftini între timp că vin puternic din spate SSD-urile.

hard disk seagate

No bun. Şi a venit toamna, şi hdd-ul a devenit stringent necesar, aşa că zilele trecute intru din nou pe ofertele diferitelor firme de vânzări calculatoare şi componente pc-uri. Şi ce-mi văd ochii? Hard disk de 2 TB la 460 lei, lichidare de stoc!! Adică e la ofertă. Măi, o fi fost din ceva lot mai vechi, o fi o încercare de a păcăli lumea, deşi pe net e mai greu, un experiment, în fine, merg mai departe. Deci frate… ăla era cel mai ieftin. În gneral preţuri duble!

Caut pe net şi aflu că problema o constituie inundaţiile din Thailanda care au avut ceva de-a face cu liniile de producţie Western Digital şi Seagate din acea ţară, principalii doi fabricanţi de hard disk-uri. Apoi mai este şi criza din cauza căreia nush ce componente s-or scumpit. Una peste alta, se preconizează că preţurile vor urca şi mai mult.

Acuma dilema mea este: să aştept până la primăvară/vară, poate s-or mai ieftini, sau să cumpăr acum? 😆


  1. chestia aia de se bagă în calculator şi pe care se salvează muzica, jocurile şi filmele porno 

  2. pentru comparaţie, un CD costă de pe la 50 de bani în sus, are mult sub 1 Gb şi nu poate fi rescris 

  3. pe care dacă nu-l ştiţi nu vi-l zic că e vulgar şi prost 

No Responses

Lasă un răspuns