Captcha pe blog

Gata, nu se mai poate! Așa mi-am zis, văzând afluxul de comentarii de tip spam de pe blog. Drept care începând de azi pentru a putea comenta pe SunLog, va trebui să completați un test captcha simplu.

captcha

Am avut de ales dintre fo’ două duzine de pluginuri. Incredibil ce pluginuri de captcha sunt pe pagina oficială wordpress. Adică, am văzut unele cu obiecte, trebuia să ghicești ce e în imaginea cutare, cu chestii 3D, cu animale, cu chestii de genul să muți o imagine în centru, să dai click pe imaginea care îți prezintă ceva subacvatic, pe bune fraților, este doar o captcha, ar trebui să fie cât mai simplă și mai ușor de rezolvat, e ca o parolă de acces, nu un test de psihologie sau articol de blog în sine.

În final au rămas 3 în picioare, dintre care unul era cu operații matematice. L-am ales pe primul dintre ele, care mi s-a părut foarte ușor și totodată frumos. Sper să nu vă încurce prea mult sau să vi se pară dificil.

Comments
 1. De ce nu akismet?:D Are el grijă de spam! Nu e nici asta cu captcha o soluție rea…
  P.S.: Vezi că ai două captcha:D. Înțeleg că vrei să scapi de spam, dar o verificare e de ajuns!:))

 2. Ethos

  Ai dreptate, erau două! 😀 Mersi de atenționare. După ce am instalat captcha-ul de care am scris în articol, am continuat să primesc spam. Așa că l-am schimbat, și tot probând, am uitat două activate.

  Akismet-ul ar fi o idee, dar cred că umflă baza de date cu tot felul de statistici. Prefer cât mai simplu.

 3. cred ca trebuia sa pui de mai mult timp verificarea aceasta
  mai ales ca toata lumea foloseste fel de fel de bots pentru SEO sau fel de fel de lucruri

 4. Ethos

  Da, cum ai fi tu. De data asta ți-am lăsat linkul, dar el este nofollow, ca la toate comentariile de pe bloguri. Adică te chinui pentru aproape nimic, Google nu ține cont de linkurile nofollow.

 5. incearca sa bagi akismet pentru wp. scapi de orice grija 🙂

 6. Ethos

  Până la urmă am rezolvat cu captcha de acum, sper să fie ok.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: