Puterea de a spune nu

Îl știți pe Cory Monteith? Este un actor canadian, sau mai bine zis era, a dat viață personajului Finn Hudson în serialul Fox Glee. A fost găsit mort, sâmbătă, în camera unui hotel din Vancouver. La numai 31 de ani. Rezultatele autopsiei, făcute publice ieri, au evidențiat o supra-doză de heroină și alcool.

Cory Monteith

Și mă gândeam eu așa, cât rău ne facem uneori singuri. Omul, cel mai inteligent mamifer, beneficiar al unui intelect superior, capabil de a dezlega tainele universului, de a formula regulile pe baza cărora se mișcă stelele și atomii, adeseori se dovedește incapabil să ia o simplă decizie bună în ceea ce îl privește. Cum ar fi aceea de a se lăsa de droguri. Sau de a nu porni în direcția aia, de la bun început.

Și când mai văd câte unul care afirmă că nu-i nicio problemă să te droghezi, că-i o chestie cool, că el se poate controla, sau cu țigările, că X și Y au fumat și au trăit până la adânci bătrâneți, îmi dau seama că un creier superior poate totodată adăposti și o foarte mare doză de prostie.

Lasă un răspuns