Aventuri cu mașina

LA ieșirea din Dej, pe strada Bistriței nr. 2, se află un service auto intitulat Ad Garage. Nu am altă poză decât cea de la ei de pe site, care-i din 2011, așa că pe aceea o pun:

AD GARAGE DEJ

Acum, după cum voi probabil știți, eu nu am mașină. Dar după cum probabil nu știți (cu excepția celor care mă cunosc personal), am un prieten ai cărui bunici sunt vecini cu ai mei și care are mașină. Nu orice mașină, o Alfa Romeo nouă,  luată din Italia, înmatriculată la noi pe numele unei rude. Și nu, nu-i din Dej, că n-o să vă dau toate datele, să nu fac de cacao o anumită firmă (nu cea din imagine). Deci îi merge mașina asta strună amicului meu, până într-o zi când începe să facă figuri. Mecanic nu-s, dar vă pot spune că era o problemă ezoterică, nimeni din cei cu care a vorbit nu ne-am dat seama care-i. Evident, a dus-o omul la reprezentanța auto cea mai apropiată, pe care s-o numesc X, ca să nu-i fac totuși reclamă negativă, după cum menționam mai sus. Și de aici începe hora… 🙂

I-au schimbat ăia inițial nuș’ce piesă de la rezervor, că cică aia îi problema. După care merge mașina o zi, și iar începe să tușească. Dus înapoi, verificat, schimbat altă piesă. Evident, pe banii și nervii lui. Cât credeți că l-a ținut? Din nou, dus înapoi mașină, dacă tot i-au luat atâția bani să i-o facă ca lumea. Cerut piesa schimbată inițial, că s-a prins că dacă nu aia a fost problema, poate era bună. Piesa negăsită. Deci ăștia foarte posibil (după ce i-au înlocuit-o) au vându-o. Dusă mașina într-un oraș mai mare, venit nota de plată incredibilă pentru transport, zici că au dus-o cu elicopterul.

Conturile cu firma X nu sunt încă reglate și telenovela continuă. Așa că două sfaturi. Unu, nu vă luați mașini rare (Afla Romeo totuși nu-i Volkswagen sau BMW), căci nu aveți de unde alege reprezentanți. Doi, alegeți-vă bine locurile unde vă duceți mașina. De exemplu, dacă treceți prin Dej, pe strada Bistriței nr. 2 (mai au un punct de lucru, pe Crângului), ați putea face o vizită respectivului service auto din imagine, chiar dacă nu are contract cu producătorul mașinii dvs. S-ar putea să aveți o surpriză plăcută și să scutiți miile de lei date ulterior unor amatori.

Doar zic.

No Responses

Lasă un răspuns