Câteva motive pentru care ies de pe site-ul tău

Așa cum am scris și aici, iată mai jos câteva motive pentru care ies de pe site-ul (blogul, forumul etc) tău. Aceste sfaturi te pot ajuta (dacă te afli cu musca pe căciulă, adică dacă ceea ce scriu mai jos ți se potrivește) să ajustezi unele lucruri și să reții mai mulți vizitatori pe site.

cititor de bloguri

Ce mă face să dau click pe X-ul de sus când intru la tine pe pagină:

  • Ai prea multe reclame. Reclamele sunt întotdeauna deranjante. Înainte de a le pune în cantități mari, gândește-te: cât câștigi cu ele? Merită să-ți pierzi cititorii în acest fel?
  • Ai reclame stridente sau pop-up-uri. Sunt cele mai deranjante. De ce îmi bagi în față ferestre cu like, share și etc? Nu o să te votez, o să îți acord un vot de blam, ieșind rapid de la tine. Oferă-mi un conținut de calitate și îți voi da singur vot.
  • Ai o temă deranjantă, în culori țipătoare, sau prea închise, textul e greu de citit, se produc animații bizare, încep să cânte diverse piese pe care nu știi de unde să le oprești…
  • Ai un blog, forum, site etc care se încarcă foarte greu. Schimbă-ți hostul, sunt atât de ieftine…
  • Nu ai un conținut de calitate, oferi lucruri rescrise sau furate de pe la alții. De ce le-aș citi la tine?
  • Nu îmi acorzi atenție ca cititor, nu îmi răspunzi la comentarii/mail/etc.
  • Folosești un limbaj urât, vulgar, agresiv, agramat.
  • Nu accepți păreri diferite de ale tale, îi cenzurezi pe comentatori.
  • Nu oferi nicio modalitate de a se lua legătura cu tine în privat. Există mail, iar un formular de contact la care nu ți se răspunde nu este o soluție.

Cam acestea îmi vin acum în minte. Pe net, mai mult decât în orice alt domeniu, se probează zicala: clientul nostru, stăpânul nostru. Dacă tu, ca și webmaster, te gândești că cine-s eu să-ți dau sfaturi, atunci faci o mare greșeală. Din punctul meu de vedere, eu sunt un nimeni. Dau un X în fereastra browserului și merg mai departe, pe un alt site. Din punctul tău însă, eu sunt un vizitator valoros, care îți acordă (prin intermediul acestui articol) un feedback valoros. Gândește-te așa: ca mine mai pot fi ați 10, 100, 1000 etc internauți care vor ieși de pe site, datorită unuia din motivele expuse mai sus.

Cu respect, modestie și speranță într-un internet mai bun, un simplu blogger și cititor de bloguri.

Tags:

Lasă un răspuns