Cu mașina prin online

Scriam în articolul precedent că am ajuns să ne petrecem cea mai mare parte a timpului pe net. Da fraților, așa e! Internetul ne-a devenit și casă, și masă, și iubită și tot. Întrebarea care se pune: este acest lucru bun sau rău? M-am gândit puțin la asta și o să vă spun ce cred în continuare.

Răspunsul pe scurt este că depinde cum îl folosești. De exemplu curentul electric: el poate fi bun, poate să îți ofere lumină, dar dacă nu știi umbla cu el, te poți electrocuta. Sau o mașină: te poate ajuta să te deplasezi mai repede dar dacă nu o știi conduce, adică nu ai învățat regulile de circulație, poți să te accidentezi. Păi așa-i și cu netul. Dacă îți pierzi toată ziua pe Facebook, uitându-te la ce poze au pus fostele tale colege și dându-le like, atunci da, e cam pierdere de vreme. Drum înfundat.

bentley 2006

Dacă în schimb îl folosești inteligent, atunci se schimbă povestea. De exemplu să zicem că vrei să-ți iei o mașină, ca să mergem pe linia deschisă mai sus. Ce variante ai în offline? Te duci la un târg auto dintr-un oraș mai mare, căldură, oboseală, studiezi ofertele de la fața locului, poate găsești ceva, poate nu găsești. La fiecare mașină trebuie să ceri detalii, să vorbești cu omul, asta înseamnă pierdere de timp. Nu-i sigur dacă până la sfârșitul zilei ai prins ceva bun (probabil nu) dar e sigur că te întorci acasă obosit.

Alternativa cu netul? Intri pe un târg auto mai cunoscut, și îți apar oferte din toate orașele țării. Unu că nu ești limitat la mașini din zona ta. Doi că ai la dispoziție toate datele mașinii, la un click distanță. Trei că poți găsi prețuri și oferte excelente, ca peste tot în online, că dacă cineva avea o ofertă în Oradea și tu ești din București, probabil nu știai de ea fără net. Patru că poți căuta rapid ce te interesează, selectezi marca, modelul mașinii, vechimea, ai tăt-tăt-tăt la dispoziție, inclusiv poze. Și toate astea fără niciun pic de efort și timp pierdut, din comfortul locuinței tale, în fața calculatorului.

Magazinele online sunt deci un exemplu bun. Am dat cel cu mașinile, sigur că se pot da nenumărate alte exemple. Bilete ieftine printr-o agenție de turism, oferte de cine știe ce natură, vă mai gândiți voi. De unde rezultă concluzia mea: internetul nu-i nici pro, nici contra. Nici prieten, nici dușman. E neutru. Depinde de noi cum îl folosim…

PS: în imagine, un Bentley din 2006 de pe vitan-auto.ro, unde găsim așa ceva… 🙂

No Responses

Lasă un răspuns