Mașini trucate

Întotdeauna am fost oarecum atras de grafica pe calculator și programele de manipulat imagini. Aș putea zice chiar fascinat. Deși niciodată nu m-am aplecat serios asupra acestui domeniu.

M-am aplecat în schimb să trag husa. Eram în fața Universității, mai trebuia să aștept 5 ore și călătorisem toată noaptea să ajung acolo. Așa că, în plină zi, am închis cortul și m-am culcat:

mașină trucată

A doua zi, m-am reîntors cu mașina în localitatea mea. Pe drum am luat cu mine niște tipe sexy, pe care le-am băgat în portbagaj. Ce râdeți? Să aibă parte de intimitate. E drept că drumul era cam cu gropi și hârtoape, și se auzeau ceva bufnituri surde din spate, dar presupun că nu mi-au stricat caroseria, că totuși e de producție germană. Pe la jumătatea drumului…

mașină trucată

Nu, nu-i a mea. Nu vedeți că are altă formă? A mea era bine-mersi, iar eu în ea, iar fetele în portbagaj. Am uitat să vă zic că tot acolo l-am băgat și pe Costel, la insistențele lui. Că zicea că îi face rău privitul pe geam la plopii care se succed pe marginea șoselei. Că de aia am și tras husa când am ajuns la Universitate, v-am zis prima dată, nu mă mai repet că puteți citi mai sus, dacă nu vă dor ochii de la literele care se succed.

Mașina asta era a altcuiva. Care poate și el suferea de plopism, că era intrată într-un pom. Și a stricat, vreau să vă zic, frumusețe de plop, eu sunt ecologist, am uitat să vă spun. Mergând mai departe pe linia aberațiilor, adică ăsta, a narațiunii, la scurt timp după accident au sosit la fața locului și organele de ordine:

mașină trucată

Și ca să facem puțină ordine și în mintea cititorilor, revenind deci la un registru mai serios, trucajele sunt de două tipuri. Dacă în prima și ultima imagine ele sunt evidente, scopul realizării lor fiind fără îndoială acela de a provoca râsul, a doua imagine este cea mai serioasă, mă rog, e clar că nu poate fi o poză reală dar imaginea sugerează ceva serios sau posibil. Și într-adevăr, ea a fost luată de pe acest site, care se ocupă cu asigurări RCA. Că e un simplu montaj de două imagini se vede din sceen-ul următor, care anulează transparența png-ului:

montaj trucare

 

În concluzie, manipularea imaginilor te poate ajuta să ții un blog de umor dar în același timp poate fi și o sursă de venit sau, de exemplu, îți poate promova afacerea online. Aviz celor care speră la o „carieră” de freelancer… 🙂

No Responses

Lasă un răspuns