Monitorizarea monitoarelor

Vrei un monitor ieftin? Atunci mai bine așteaptă. Pentru că se ieftinesc de la an la an.

Nu știu dacă vă plac cartofii pai dar în articolul respectiv există imaginea unei tigăi luată de pe un site de electrocasnice (Melarox). Și iată că am „frunzărit” puțin site-ul respectiv. Ce credeți că am găsit acolo? Păi tigăi, dar asta la electrocasnice mici, apoi mașini de spălat, frigidere, combine, aragazuri1, în fine, ce te-ai aștepta să vezi pe un site de profil. Dar au băieții și o pagină de Electronice & IT, unde m-am uitat în special la LED-uri.

Să vă arăt câteva, că știu că sunteți curioși.

LED Philips 196V3LSB5

Phillips 196V3LSB5 (19 inch). 360 lei. LED, nu LCD. TVa inclus (ca de altfel la toate).

LED Philips 247E3LSU2

Phillips 247E3LSU2 (24 inch). Tot LED. Rezoluție Full HD (1920 x 1080). 651 lei.

ASUS VE278Q FULL HD

Asus VE278Q 27 inch, 1430 lei. Evident că LED, FULL HD. Poate vă gândiți că-i prea slab pentru jocuri? Adică 27 de inch, trebuie să aibă un „refresh” scăzut, nu? Ei bine, timp de răspuns (GTG) de 2 milisecunde!! De fapt citisem mai demult că Asus face monitoare foarte bune pentru gaming.

Când am verificat eu ultima dată piața, asta înseamnă acum un an și ceva, erau cu vreo 50-80 lei (cel puțin) mai scumpe. Așa că ce, l-am prins pe Dumnezeu de un picior, sunt ăștia de la Melarox ceva minune de care încă nu s-a auzit? Am verificat la Intend, ceva mai scumpe. Am verificat la Pc Garage, aceleași prețuri. EMAG, aceleași prețuri și acolo. Deci nu, pur și simplu au scăzut prețurile peste tot. Și e firesc să fie așa, după cum e firesc să scadă în continuare, deoarece la început erau o noutate în timp ce acum nu se mai fabrică deloc CRT-uri pentru consum.

Știți când o să se scumpească din nou? Când o să apară alte tehnologii. Atunci o să ne putem lua LED-uri la jumătate prețul de acum, dar nimeni n-o să mai vrea LED-uri, care o să fie depășite…


  1. și nu aragaze, deși apare termenul „gaz” în compunerea cuvântului 

Lasă un răspuns