Pain & Gain 2013

Rulând la noi sub titlul de Trage tare și te scoți, Pain & Gain este un film în regia lui Michael Bay, cunoscut mai ales pentru Bad Boys (1 și 2), Armageddon, The Rock, Pearl Harbor și saga Transformers. De data ata Trage tare și te scoți a fost făcut cu doar 20 milioane dolari, un buget mic comparativ cu sumele vehiculate la Hollywood. În rolurile principale îi avem pe Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie ca și pe frumoasa actriță Bar Paly, întruchipând personajul româncei Sorina Luminița1. Filmul are la bază o poveste reală.

Pain & Gain 2013

Acțiunea începe cu Daniel Lugo, un antrenor de culturism care crede în fitness. Daniel vrea să-și implinească visul american, acela de a se ridica peste pătura socială a oamenilor obișnuiți, de a se îmbogăți, de a deveni cineva. Pentru asta însă nu-i de ajuns un job onest, iar când șansa îi scoate în cale un om foarte bogat, care vine să se antreneze la el la sală, în mintea lui își face loc o idee salvatoare: îl va răpi pe respectivul și apoi îl va forța să semneze actele prin care îi cedează lui toate bunurile personale. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar lucrurile, care ar fi trebuit să decurgă foarte simplu, se complică tot mai mult. Să vă mai spun că eroul nostru nu acționează singur, ci însoțit de încăt doi prieteni plus o fată, care de fapt nu prea știe pe ce planetă trăiește. Totuși, pentru un timp, cei trei reușesc să-și împlinească visul…

Începutul este cam plictisitor, cu dese monologuri ale personajului principal, iar apoi ale altor personaje. Totuși, după un timp povestea prinde ritm. Filmul este realizat „old style”, cam ca Bad Boys: adică avem parte de multă acțiune brută, care sunt sigur că va satisface gusturile și celor mai pasionați de adrenalină, dar nu prea multe efecte speciale sau CGI. Într-un fel, asta e bine pentru noi, în orice caz cu un buget atât de mic nu prea se putea face altceva. Dar cum am zis, la capitolul dinamism filmul nu stă rău deloc.

În plus, acțiune este dublată de un umor de calitate, rezultat în special din neîndemânarea celor trei într-ale gangsteritului și modul cum le ies unele lucruri. Nu există însă o poveste de dragoste, filmul s-a ferit de dulcegării, deși avem multe posterioare apetisante și, cum am zis, o actriță în rolul unei românce care se pare că a fost și ea implicată în povestea reală. Narațiunea este realizată pe două planuri, la început ne este prezentată o scenă aproape de final (dar nu chiar finalul!) după care povestea se mută cu câteva luni în urmă și de acolo decurge normal.

Iată încă un poster din film:

Pain & Gain 2013

Imaginile sunt luate de pe Google așa că dacă vreți, puteți căuta Pain & Gain 2013 poster pe Google Images și le puteți folosi ca wallpapere, în timp ce filmul în sine e posibil să-l găsiți de exemplu pe Seriale subtitrate 2013. Asta dacă nu cumva rulează la cinema.


  1. de la capătul tunelului 

Lasă un răspuns