2 Fast 2 Furious (2003)

2 Fast 2 Furious 2003N-am văzut „prima parte”, m-am uitat direct la ăsta, aseară. Am rezistat cam o oră, după care l-am oprit. Și nu pentru că era târziu, și nici pentru că mi-ar fi fost frică de viteză. Mai furios, mai iute1 s-a dovedit a fi unul din cele mai proaste filme văzute de mine în ultima vreme.

Filmul e cu mașini tunate, concursuri de viteză, chestii din ăstea care să prindă la copii. Pe fondul lor se construiește o poveste plină de clișee: doi infractori (dar cu abilități în ale condusului) sunt „angajați” de FBI (nici măcar de poliție, direct de FBI) pe post de agenți sub acoperire, într-o misiune de-al prinde pe ceva traficant de droguri. Care nu are altă soluție de a scoate banii din țară decât să-i îndese periodic în portbagajele diferitelor mașini de cursă cărora să le dea bice. Ceea ce-i ca și cum ai spune că vei câștiga lupta împotriva corupției făcând flotări.

Eva Mendez - 2 Fast 2 FuriousActorii sunt slabi. Paul Walker, deținătorul rolului principal, este un fel de momâie demasculinizată dar reușește în mod surprinzător să-i polarizeze pe ceilalți în jurul lui. Magia Hollywood-ului. Eva Mendez are calitatea că arată bine, în rest joacă și ea cum poate rolul care i s-a dat. Restul actorilor sunt cam o apă și-un pământ. Dar poate nu-i vina lor în totalitate, ci și a scenariului, foarte șubred. De exemplu, cât de credibil vi se pare să participi la curse auto clandestine unde să bați recorduri de viteză, uneori fără să te uiți la carosabil, dar să nu ai niciun accident? Iar asta să fie un fel de rutină zilnică? Las la o parte faptul că miza în astfel de competiții era de multe ori chiar mașina. Care trebuie să fie cât mai tunată posibil și să aibă obligatoriu un buton lângă volan, prin a cărui apăsare să activezi pe ultima sută de metri un sistem de propulsie suplimentar, care să-ți mărească viteza la sosire. Da’ nu numai tu, toți restul.

Undeva în film apare și o chestie interesantă. Tipul ăla rău, dealerul de droguri, îl duce pe un detectiv (care era mituit de el dar începuse să dea înapoi) într-o cameră, unde oamenii lui îi dau cămașa jos și îl întind cu forța pe o masă. Apoi îi pune pe burtă un șobolan și peste șobolan așează o găleată de tablă, pe care o încălzește cu un aparat de sudură. Ideea fiind că atunci când îi va fi foarte cald, șobolanul va încerca să iasă prin singurul loc posibil, adică prin burta detectivului. Pentru că da, colții șobolanului pot roade și metalul. Să trecem asta la lucruri originale.

Totuși: replici proaste, poveste care nu se leagă, clișee de copii mici. De evitat.


  1. din 2003, în regia lui John Singleton 

Comments
  1. L-am vazut insa nu a fost chiar asa de rau,pentu vremea aceea a fost un film bunicel 🙂

  2. Ethos

    Așteaptă să mai crești și apoi uită-te din nou! 😆

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: