Aproape toamnă

Încet încet ne luăm rămas bun de la vară. În ultimul timp parcă se termină brusc, nu tu postludiu, nu tu mângâieri, nu tu curbă lină, e o vreme cald-cald în august după care dintr-o dată se răcește, se înnorează, se udă (de la ploi). O fi clima de vină, or fi armele chimice din Siria (mai mult un motiv pentru abaterea atenției de la scandalul NSA, plus interesul americanilor pentru resursele din zonă, cumva petrolul?), or fi experiențele nucleare realizate de-a lungul timpului, cert e că-n amintirile mele din copilărie iarna era iarnă și vara era vară, și aveam și toamnă și primăvară între ele.

sfârșitul verii

Imagini ca cele de mai sus o să rămână o amintire, cel puțin până la vara viitoare. Melancolic textul, știu, dar ce vreți, toamna te îndeamnă la visare, azi-mâine începe concursul Superblog și eu mă gândesc dacă să particip sau nu iar una peste alta dacă acum nu visăm, atunci când s-o facem, la pensie? O imagine cu Munții Apuseni, ca vara ce tocmai apune, încă mai avem căldura de peste zi dar ceața începe să vestească anotimpul de mâine. De fapt nu știu cine a făcut poza, eu am luat-o de aici dar e destul de celebră, o găsești pe Google în multe locuri. Ăă… scuzați, despre ce vorbeam?

Da, mi-am amintit, despre Siria. Lumea are dramele ei, românii pe ale noastre. Și la fel cum Siria acoperă NSA-ul, câinii acoperă situația cu Roșia Montană, unde un ministru deschizător de verbe promite în campania electorală că se va opune proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană, pentru a-l aproba zilele trecute, spre a declara mai apoi că va vota contra lui ca deputat.  Zic așa în gândul meu să nu mă audă niciun unic, că oricum nu mă citește nimeni, fie ca iarna care vine să înghețe nu doar proiectul ci și proiectanții, politicienii și presa. Amin.

Comments
 1. psi

  nu te gândi prea mult dacă să participi sau nu. decât furiile roşiei montane sau nu ori alte furii cărora eu nu le văd nici rostul şi nici culoarea, mai bine un concurs la care, chiar dacă nu particip, îmi place să (vă) privesc de pe margine.
  baftă!

 2. Ethos

  Stai, că încă nu m-am decis. Dar mersi de încurajare! 🙂

 3. psi

  păi nu e nimic de decis. te arunci pur şi simplu în apă. 🙂

 4. Ethos

  :))

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: