Când i-ai dăruit ultima dată flori?

Tocmai ce scriam în articolul trecut despre cum poți face economii la cumpărături. Există totuși un domeniu unde nu ar trebui să te uiți la bani, sau cel puțin nu cu dinții scrâșnind, și acela este domeniul cadourilor. Situația este în felul următor: la început ești tânăr și ai impresia că poți muta munții din loc. Apoi, cu timpul, te angajezi, îți găsești o pereche pentru viață, ai copii, munții sunt tot la locul lor iar tu te înscrii în circuitul vieții moderne al societății de consum. Și, preocupat de job și veniturile insuficiente, ajungi să trăiești ca un robot, între cafeaua de dimineață, ziua de la birou și berea plus meciul de seară. În acest ritm stresant dar repetitiv, pe nesimțite ceva începe să se piardă și nici nu-ți dai seama când TU și EA ajungeți să vă priviți ca doi străini.

Orhidee albă

Soluția la plafonarea atâtor cupluri este pe cât de simplă pe atât de accesibilă: crează niște ruperi de ritm în monotonia zilnică, surprinde-o cu un mic cadou, o vacanță de câteva zile într-un loc pe care și l-ar dori, o rochie frumoasă sau, dacă nu ai banii și timpul necesar, niște flori și o declarație spontană de dragoste. Iar aici, în opinia mea, nu ar trebui să te uiți la bani. Sigur, există opțiunea de a-i lua o floare de la țigăncușa din colț, dar pe de-o parte, dacă prețul te preocupă, de ce îi mai cumperi flori? Pentru că și acea floare se va ofili până la urmă și va fi aruncată. Iar pe de alta, crede-mă, va observa. Va observa că ai luat ceva de formă, fără implicare. Și dacă e iubitoare și conștientă de situația voastră financiară, va înțelege și va aprecia gestul. Dar dacă te ridici puțin deasupra salariului minim pe economie, s-ar putea să iei în considerare achiziția unui buchet de flori care să o lase fără cuvinte.

În acest sens, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, îți recomand să arunci un ochi pe site-ul Floria. De ce? Păi în primul rând au absolut tot ce-ți poți imagina în materie de flori. Peste 15 tipuri, fiecare cu subtipuri și aranjamente diferite. De exemplu pentru trandafiri ai nu mai puțin de 108 variante, incluzând trandafiri albi, galbeni, roșii, portocalii, multicolori șamd. Sigur vei găsi floarea și aranjamentul ei preferat, asta cel puțin dacă o cunoști cât de cât. Livrarea se face gratis în capitală și în alte 48 de orașe, în buchet se află și o felicitare personalizată, adică cu mesajul dorit de tine. Există promoții sau oferte speciale. Te poți abona la newsletter-ul lor și ai 15% reducere la prima comandă. Să zic mai departe? Poți cumpăra și plante la ghiveci, cum ar fi superba orhidee albă din imagine (la sub 70 de lei!).

Se spune că banii nu aduc fericirea. Este adevărat. Dar, printre atâtea alte lucruri materiale și consistente, banii pot cumpăra suavele și perisabilele, aparent lipsite de importanță flori. Iar ele pot pava și umple de parfum drumul spre inima ei…

No Responses

Lasă un răspuns