Dacă…

Edit 20.08.2016: Între timp, agenția de turism Genius Travel și-a anunțat insolvența.

Dacă aș avea mai mult timp…

fata de apă

…aș vizita toate țările lumii. Și aș încerca să le asimilez tradițiile și cultura istoria, să cuprind în mine sufletele tuturor popoarelor.

…aș învăța toate materiile și domeniile de studiu, ca să pot înțelege în detaliu lumea în care trăiesc, pe mine și mai ales pe tine.

…m-aș arunca direct pe partie de ski cu fiecare venire a iernii, și m-aș juca cu zăpada care îmi trece pe sub picioare, reflexie a chipului tău alb.

…aș încerca să iubesc câte o fată la fiecare zece ani, pentru a pătrunde cu adevărat misterul feminin și pentru a te regăsi în fiecare.

Dacă aș avea mai multă putere…

fata de foc

…aș culege stelele de pe cer și ți-aș face o salbă din ele.

…aș opri timpul în loc pentru tine. Și, în timp ce timpul este pe zero, am petrece clipe infinite de iubire nebună, ascunși de restul lumii în eternitate.

…aș elimina tot răul din lume, făcând-o să îți semene.

Dacă aș avea mai multă înțelepciune…

fata de vis

…ți-aș desluși în pumn tainele lumii, și ale regilor și împăraților ei.

…ți-aș ghici în ochii verzi destinul de fericire care te așteaptă.

…aș scrie o capodoperă artistică sau filozofică, pe care ți-aș dedica-o în întregime.

Dar pentru că nu am nici timp, și nici pricepere și nici forță, ci sunt un biet suflet visător într-un corp limitat, tot ce îți pot dărui este poezia inimii mele și parfumul ei.

Comments
  1. Alex

    Am vazut daca si nu am putut sa ma abtin. Una dintre cele mai frumoase poezii pe care le-am citit vreodata sa cheama “Daca (If)”. Cititi-o si spuneti-mi daca am dreptate cand zic ca e minunata: http://www.poetryfoundation.org/poem/175772

  2. Maver

    Da, e superbă. Este şi tradusă în limba română, în câteva variante.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: