Mi-am tras un nick

Edit 2016: un articol mai nou, pe tema asta: Punct și de la capăt.

Când mi-am făcut acest cont acum circa 4 luni1, mi-am zis că well, hai să scriu folosind numele meu. Că asta denotă seriozitate și transparență. Știți care-i experiența mea după 4 luni de scris sub numele meu? Că nu-i nimic special în asta. Evident, oamenii te vor asculta dacă spui ceva cu miez și te vor ignora dacă vorbești prostii, indiferent sub ce nume. După cum este și normal să fie. Nu puteți avea o conversație politicoasă sau interesantă cu o persoană căreia nu-i cunoașteți CNP-ul? Și invers, simplul fapt că știți numele prostului clasei îi transformă cuvintele în vorbe de duh?

ethos

În schimb, postând sub numele meu am ratat o oportunitate mai puțin vizibilă pe care internetul ți-o oferă. Aceea de a te redefini. Pentru că de regulă nu alegi tu cum să te numești, iar Sandu, Cristi, Vasile sună la fel de comun ca masă, casă, scaun. Cum să te diferențiezi pe net folosind un nume comun? Și mai ales în ce fel acest nume te reprezintă? Pe de-o parte că ți-a fost dat de alții, pe de alta că există mari diferențe între tine și alți internauți cu același nume. Iar adăugarea numelui de familie în ecuație este o soluție lipsită de suflu creativ. Nu poți fi mai mult decât un număr serial?

În consecință, m-am gândit să-mi aleg un nick sub care să scriu pe SunLog și pe m3d1a.ro, nick care să mă reprezinte și totodată să fie în acord cu direcția în care am construit aceste bloguri sau site-uri. Astfel că, după o profundă și extensivă căutare de nume de zeități solare din mitologia diverselor popoare :), am ales până la urmă un cu totul alt cuvânt, de proveniență elenă, și anume Ethos. Yes, de azi înainte that’s me. Iar pentru cei interesați de alte date cu privire la mine, apropo de transparență și seriozitate, se poate consulta pagina Despre respectiv lua legătura cu mine prin mail.

În concluzie, nu mi-a plăcut nicicum cu nume așa că mi-am luat nick. Mi-am tras și un avatar nou, cel din imaginea de mai sus, luat de aici; dacă voi găsi altul mai bun îl voi schimba. O chestie mișto e faptul că acest avatar se actualizează automat pe blogurile WordPress. Evident, pe Blogger/Blogspot nu.

Să ne citim cu bine!


  1. în special pentru domeniul m3d1a.ro, găzduit în cea mai mare parte pe platforma Blogger 

Lasă un răspuns