Ultraviolet (2006)

Ce-ți rămâne de făcut după ce perioada concediilor și a vacanțelor s-a încheiat? Evident, să stai în casă și să te uiți la filme. Filmul văzut de mine aseară, în regia lui Kurt Wimmer, se numește Ultraviolet și o are în rolul principal pe frumoasa Milla Jovovich. Care cam face tot jocul.

Ultraviolet 2006Acțiunea este plasată într-un viitor desprins parcă din imaginația unor scriitori de horror și fantastic. La un moment dat, oamenii de știință au descoperit un virus în stare latentă, despre care au crezut că le poate amplifica diferitele capacități genetice. În realitate virusul s-a dovedit a fi profund nociv și, după cum vă puteți aștepta, a fost scăpat de sub control și a început să infesteze oameni. Care, în urma contactării lui, s-au transformat în homofagi (unii sensibili la lumină, alții nu, toți cu sete de sânge). Așa a început lupta dintre oameni și vampiri, primii – foarte bine puși la punct ca și armament, cei din urmă – mai puțini dar cu capacități (viteză, forță fizică etc) extraordinare.

Cam aici începe filmul, care are și multe elemente de science-fiction. De exemplu, unele arme sau tehnologii sunt cu totul ieșite din comun, cum ar fi sfidarea gravitației: Violet (Milla) ajunge la un moment dat să meargă cu motoreta perpendicular pe suprafața exterioară a anumitor clădiri. Ziceam că ea face tot jocul. Într-adevăr, nu prea sunt alți actori care să se remarce, asta și din cauza scenariului, este așadar un 0ne man show (sau mai bine zis un one woman show) de acțiune. Lupte cât cuprinde, puțin credibile dar plusând pe partea de fantezie, probabil filmul e inspirat din ceva benzi desenate, în mod clar el ilustrează mitul eroului feminin. Dacă v-a plăcut Spider-Man atunci probabil o să vă placă și opera lui Wimmer, par făcute din același aluat.

Altfel, filmările sunt cu tente spre alb-negru și spre animație. Muzica (coloana sonoră) este foarte bună și până la urmă putem spune că avem un film de atmosferă. Povestea este simplă și liniară, asta poate explica notele mici primite pe IMDb. Dar dacă nu vă interesează foarte mult realismul ci vreți să trăiți magia celor 88 de minute cât durează această poveste, vi-l recomand.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns