Viralul de weekend

Pentru viralul de săptămâna asta vă propun următorul clip:

Ok, v-am păcălit. 🙂 Clipul de față aparține unui grup de muzică de petrecere. Are și site: formatiabucuresti.ro. Ceea ce nu este cu totul neobișnuit, dacă avem în vedere că în ziua de azi oricine își poate face site. Deși eu nu i-am văzut pe Florin Salam sau Adrian Minune (ori cum l-o mai fi chemând acum) cu site-uri personale sau cu bloguri.

Ceea ce este surprinzător la formația asta lăutărească e că totuși sunt maneliști dar parcă nu prea. Adică e ca vorba aia: „seamănă dar nu răsare”. Seamănă a manele, dar dacă te uiți cu atenție, o să vezi că sunt făcuți din altă stofă. În primul rând, vocea. Vocea unui manelist, în caz că nu știți, este de trei tipuri posibile: de femeie, de bărbat dar care tot a femeie sună și răgușită. În plus, are o anumită să-i zic trepidație sau cadență, sus-jos, de parcă cel care cântă n-ar fi capabil să scoată un sunet în același ton sau pe aceeași notă muzicală mai mult de o secundă. Tremură, ca apa unui lac în care arunci o piatră. Ei bine, ăștia din clip au trei soliști: un bărbat și două femei. Și femeile au voce de femei iar bărbatul, mâncați-aș, oricât de puțin ne-ar veni să credem, are voce de bărbat. 🙂

Apoi, repertoriul interpretativ. Deci io am văzut în clipul ăsta: lăutărească (gen manele), țigănească mișto (din aia clasică, faină), ușoară gen șlagăr („Te iubesc, femeie” a lui Ștefan Bănică jr.), populară get-beget și chiar rock’n’roll . Deci eu opinez că ăștia cântă orice, numai să ai ce să le ceri.

Mai departe, impresia scenică. Și aici e cu lol. În primul rând că e tipul ăla din spate de la orgă, care permanent rânjește, ar fi bun de băgat într-un rol secundar de comedie. Apoi, sunt soliștii, care chiar se mișcă bine și imprimă publicului (cel puțin mie) senzația de voie bună și chef de dans, parcă cu totul altfel decât apatia unora care doar își fac treaba pentru care au fost plătiți. Deci mno, pe lângă asta au site, eu mai mult i-aș chema pe ăștia la nuntă decât pe Salami, Parizeri și alte Minuni.

Dar de-ajuns cu formația asta. Că și așa nu ne căsătorim decât o dată în viață, și ne pare rău după. Eu oricum nu ascult manele și le-am pus link nofollow. Să revenim deci la viralul pe bune. Titlul lui ar putea fi ceva de genul: „Și maidanezii știu cât valorează presa”! Deci atenție, motor, filmare:

Oare după ce-a depistat-o, după intuiția canină, după miros sau după microfon? Că-i din presă. Interesanto-amuzantă și reacția ei de după, știu vreo două copile care tot așa fac când le ia cineva biberonul, sar în sus și dau din picioare. A, bine, habar n-am de la ce post e, dacă e pro sau contra eutanasiere și alte din ăstea. Dar fiind cu microfonul la gură, cum să vă spun, deja face parte din ceea ce se numește mass-media. Măcar formația de mai sus nu e ipocrită. Doar zic.

Comments
  1. Am vazut clipul insa acum vad ca nu mai merge.Saraca a rezistat o data,a doua oara a tacut din gura insa a treia oara nu a mai putut :))

  2. Ethos

    Poate nu a simțit din prima, altfel mă gândesc că s-ar fi tras la o parte. 🙂 Deci presa e și netimțită. 😆

  3. :)) super

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: