5 sfaturi în alegerea unor ochelari snowboard potriviti

Protecţia este un factor important de care este bine să ţinem cont de fiecare dată când alegem sporturile de iarnă practicate pe pârtia de zăpadă. Echipamentul complet şi accesoriile ne ajută să fim mai încrezători pe pârtie, pentru a ne bucura din plin de aerul curat de munte.

Dorim să vă oferim 5 sfaturi eficiente pentru a alege o pereche de ochelari snowboard profesionali, care să vă ofere protecţie maximă în orice moment.

1. Achiziţionaţi ochelari snowboard înainte de a merge la munte

Primul sfat pe care vi-l oferim este să vă achiziţionaţi din timp ochelari de snowboard şi restul echipamentului necesar, ca să nu fiţi luaţi prin surprindere atunci când mergeţi la munte. Magazinele specializate din staţiunile montane pot avea doar saniute de copii de exemplu, nu sunt pregătite mereu cu o ofertă variată şi accesibilă pentru orice snowboarder.

2. Protecţie împotriva razelor ultraviolete

Când este vorba de altitudini mari pe pârtia de zăpadă, lumina şi razele reprezintă un pericol pentru ochi. Alegeţi ochelari snowboard care să vă ofere protecţie cât mai mare împotriva razelor UVA, UVB, UVC. Aşadar, este bine să fiţi pregătiţi pentru a face faţă condiţiilor meteo schimbătoare de la munte.

3. Coloraţia ochelarilor de snowboard

Tipul de coloraţie al ochelarilor de snowboard vă protejează de diferite tipuri de lumină. Astfel, lentilele de culoare galben, auriu sau roz deschis sunt excelente pentru face faţă luminii slabe şi suportă cu brio ceaţa. Lentilele închise precum cele gri, maro sau verde sunt perfecte pentru soarele strălucitor şi razele luminoase din timpul zilei. Seara vă sfătuim să utilizaţi lentile transparente, deoarece lumina nu afectează ochii în acest moment. Învelişul tip oglindă creşte eficienţa coloraţiei şi nu permite penetrarea luminii prin lentile.

4. Tipul de lentilă

Protecţiile oferite şi materialele din care este realizată lentila respectivă diferă de la un model la altul. Este de preferat ca lentila să fie tratată antiaburire, antizgâriere, antistatic. De asemenea, este important ca lentila să prezinte rezistenţă la şocuri şi posibile impacturi pe pârtie.

5. Ţineţi cont de confortul oferit

Confortul contribuie la relaxarea snowboarderului pe pârtia de zăpadă. De aceea, ochelarii de snowboard trebuie să aibă o formă anatomică care să se muleze perfect pe forma feţei. Prezenţa unui sistem de ventilaţie direct prin ramă asigură un confort ridicat şi o bună respirabilitate a pielii.

(autor articol: Rozina Csaszar)

Lasă un răspuns