Câteva magazine participante la Black Friday 2013

Despre Black Friday am scris deja ce-nseamnă, de unde provine și cu ce se mănâncă, într-un articol anterior, preluat de Cool (Când va fi Black Friday 2013?). Pe scurt, este vorba de un obicei de sorginte americană, cu ocazia căruia magazinele oferă discounturi și reduceri semnificative, respectiv promoții foarte avantajoase, la o dată care precede valul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Obiceiul s-a extins și în alte țări, ajungând astfel și pe meleagurile noastre. Când anume are loc acest eveniment? Ca regulă generală, în ultima zi de vineri a lunii noiembrie. Anul acesta așadar Black Friday va pica pe 29 noiembrie.

Evident, la noi încă nu se oferă atât de multe reduceri ca dincolo, sau cel puțin eu așa credeam. Dar se pare că unii comercianți, sesizând faptul că este o oportunitate excelentă de a-și face publicitate, de a avea rulaje foarte mari și eventual de a scăpa de unele produse mai greu vandabile, au început să se prindă în horă. Consumatorul, bineînțeles, nu are decât de câștigat din asta. Și sigur că acum, cu popularitatea tot mai mare pe care o au cumpărăturile online, puteți să vă comandați produsul dorit fără a sta la cozi infernale, pentru că totuși am trecut de ’89.

discount

Care sunt însă magazinele sau site-urile ce oferă astfel de promoții cu ocazia vinerii negre? Sincer încă nu m-am interesat cu minuțiozitate, dar am primit o listă (pe surse cât se poate de serioase, de altfel nu am primit-o numai eu) cu câteva despre care se știe în mod cert că vor fi implicate. Vi leprezint în cele ce urmează și sper să vă fie de folos.

1. Tiparo este un magazin destul de cunoscut în mediul virtual. Mi se pare că am scris și eu despre el, au ceva chestii faine gen cadouri, stickere, albume, tricouri, toate personalizate. Ceea ce este în mod normal o ocazie de a-ți cumpăra ceva special devine în data de 29 noiembrie o și mai mare ocazie, căci Tiparo va oferi promoții de tipul 1+1. Adică cumpărați un tricou, primiți încă unul gratis. Plătiți două tablouri, primiți patru. Mai e nevoie să discutăm pe marginea ofertei? 🙂

2. Dacă aveți o mașină căreia doriți să-i luați niște piese noi sau s-o îmbunătățiți, că de exemplu sunteți fanii tuningului, puteți cumpăra de Black Friday piese și accesorii auto cu până la 50% mai ieftine de la MotorVip.

3. Numai posesorii de mașini să aibă parte de super-reduceri? Iată că nu, pentru că Melarox oferă prețuri cu până la 60% mai mici pentru gama de produse de pe site: calculatoare, laptopuri, electronice, electrocasnice…

lenjerie roșie

4. Dar stați puțin, magazinele sunt doar pentru bărbați? Ei bine, nu. Imaginea de mai sus este preluată de pe TrandyLook, un site cu o ascensiune foarte rapidă și nume cunoscut în domeniul vestimentației feminine, care oferă și el discounturi de până la 50% la: costume de baie, corsete, rochii de seară, lenjerie intimă șamd.

5. Știați că există titlul de Cel mai promițător brand românesc? Îl deține Ciserom, care comercializează ciorapi și șosete. Pe 29 noiembrie, cu până la 50% mai ieftini dar la fel de pufoși și rezistenți.

6. La Gala Premiilor Ecommerce a participat (pe lângă Tiparo) și Saxara, un magazin online din nou adresat sexului slab. Așteptați-vă să găsiți genți, bijuterii, încălțăminte de damă, cosmetice etc reduse între 30 și 70% față de prețul obișnuit.

7. Ultimul magazin de pe listă este beElegant. Exclusiv bijuterii: inele, cercei, pandative, brățări de argint etc, tot ce poate face pe o femeie elegantă. Și dacă tot vreți să-i oferiți un cadou cu ocazia sărbătorilor, de ce nu l-ați lua cu până la 50% mai ieftin decât în mod normal?

Acestea au fost magazinele din listă. Am acoperit mai multe nișe, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Unele ne pot aduce jucăria mult-visată sau upgrade-ul la calculator, altele se pot concretiza în cadouri utile și plăcute. Mai sunt încă 3 săptămâni și două zile până la Black Friday așa că vă puteți pune bani deoparte din timp!

Comments
 1. Si mie mi-ar trebuii multe produse pe care probabil vor fi la preturi foarte bune de Black Friday dar bugetul nu tine deloc cu mine anul asta. :))

 2. Ethos

  :)) Păi așa-i la multă lume. Am putea să ne focalizăm pe chestii esențiale cu ocazia asta. Ceva ce sigur o să avem nevoie, și mai târziu ne va părea rău că nu l-am cumpărat acum, la preț redus… 🙂

 3. Mihaela Nitas

  Pe zona de produse Hi Fi, putem adauga pe lista http://www.hificenter.ro , care si-a anuntat participarea la Black Friday si anul acesta.

 4. Ethos

  Mulțumim de precizare.

 5. Doresc sa adaug magazinul http://www.parisien.ro la lista participantilor Black Friday 2013. Cu aceasta ocazie invit viitoarele mirese si iubitorii de bijuterii handmade sa beneficieze de reducerile din 29 noiembrie 2013. Va astept cu drag!

 6. Ethos

  Mulțumim de informații!

 7. iiana

  Si http://iiana.ro/ participa la BLACK FRIDAY !

 8. Ethos

  Good to know, aveți chestii faine pe site.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: