Divinul feminin

Am observat că există un fel de mișcare globală a feministelor convinse care luptă pentru drepturile femeii, pe ideea că lumea de azi e a bărbaților. Se promovează puternic modelul femeii de afaceri, al femeii de carieră, al femeii politician etc. După părerea mea, o femeie este în primul rând împlinită prin iubire. Fetele sunt altfel constituite decât bărbații, este firesc ca aceștia din urmă să aspire să cucerească Everestul în timp ce femeia are de regulă nevoie de a se deschide, de a se împlini prin iubire și frumusețe.
tipă sexy

Multe femei frustrate, neîmplinite erotic, fără o viață de cuplu, se dedică serviciului și carierei. Așa ajung uneori chiar în posturi de conducere. Problema este ca asta nu le acoperă golul interior, deși le face să mai uite de el. Jobul joacă pentru ele exact același rol pe care îl au rețelele sociale pentru persoanele introvertite și fără viață socială, care încearcă cumva să compenseze această problemă de sociabilitate a lor cu prietenii virtuali. Care sunt buni până la un anumit punct dar n-o să înlocuiască niciodată un prieten real, în carne și oase.

Revenind la femei, dacă există acest curent al femeii de carieră, la colțul opus, al feminității, se promovează modelul ideal al unei fete foarte slabe, îmbrăcată în niște haine care de care mai ciudate. Desigur, este bine să fii trandy, în pas cu moda. Ceea ce mulți nu știu este că o mare parte dintre designerii de modă sunt homosexuali și prin ceea ce fac își bat pur și simplu joc de sexul frumos. Știu că sună dur dar este purul adevăr. Și da, mai există și comercianții, vânzătorii de publicitate, care ne prezintă modelul femeii perfecte, fără niciun defect, fără nicio aluniță, inducând complexe și sentimente de inferioritate în 99% din populația feminină, care nu este și nu poate fi 100% aliniată la niște standarde ridicole ale perfecțiunii fizice.

În opinia mea, femeia este un mister divin1, întruchiparea naturii care dă viață și energie. De altfel, există o viziune sacralizantă la adresa ei în aproape toate culturile, ale cărei origini se pierd în negura timpului. Acest mod de a privi femeia, întâlnit inclusiv în unele texte ale lui Mircea Eliade (care a trăit o bună bucată de timp în Orient), se află la polul opus al vulgarității pe care canalele media ne-o servesc zilnic pe tavă, în special în ce privește sexualitatea. Din păcate, multe fete frumoase, care manifestă reale calități feminine, neaflându-se nici de partea celor care urmăresc succesul în afaceri și nici de partea celor care mănâncă un bob de orez pe zi, aleg să-și vândă corpul și calitățile cu care au fost înzestrate pentru diverse avantaje, bani sau o viață mai ușoară.

Orice s-ar zice, suntem o sumă de extreme și contrarii.

PS: Imaginea din articol a fost preluată (cu greu) de pagina de angajări a unui videochat din București.


 1. Apropo de asta, să vă zic un banc. Cică Ion și Maria făceau dragoste. La un moment dat, Ion îi spune Mariei: „Mărie, ești divină!” La care ea îi răspunde: „Di vină suntem amândoi, Ioane…” 

Comments
 1. Bun bancul chiar ma gandeam zilele trecute sa scriu pe blog despre cat de bandite sunt fete si cum te fac sa le dai tot ce vrei.Sunt ele bandite sau suntem noi prea slabi? 🙂

 2. Ethos

  Cred că e o combinație, suntem slabi în fața lor iar ele ne cunosc slăbiciunile. 🙂 Ar trebui să fim bărbați adevărați, fermi, așa se vor îndrăgosti și mai mult de noi! Pentru că asta caută o fată de fapt, un iubit și nu un tată, un bărbat și nu un copil. 🙂

 3. Cum ai spus si tu, din pacate din ce in ce mai multe fete frumoase ajung sa se vanda pentru niste bani.
  Rar mai gasesti o fata ”si frumoasa si devreme acasa”. :))

 4. Ethos

  Haha, bine zis. 🙂 Unde sunteți voi, fetelor frumoase, sexy, iubitoare, fidele, devreme acasă și gospodine pe deasupra? 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: