Hoț filmat în timp ce fura o bicicletă

M-a trezit la 5 dimineața un zgomot metalic din apropiere. M-am uitat pe fereastră și am văzut un hoț care încerca să desfacă lanțul de siguranță al unei biciclete, pe partea cealaltă a străzii. Am sunat la poliție și am început simultan să îl filmez…

Sunt cuvintele care prefațează videoclipul următor de pe YouTube:

Hoțul a fost în final acostat de polițiști, care l-au identificat ca un vechi client de-al lor. A fost un caz fericit, cel puțin pentru posesorul bicicletei (nu este vorba de cel care a filmat, acela este doar un cetățean care a acționat responsabil, deși putea să se întoarcă în pat). Ce se întâmplă însă când hoțul nu face zgomot și nu există nimeni în apropiere care să-l filmeze? Dar dacă nu este vorba de o simplă bicicletă ci de bunuri mult mai valoroase?

hoț

Soluția pentru aceste situații este, după părerea mea, destul de simplă. Ea nu împlică, cum s-ar putea crede, niște sisteme avansate de securitate, alarme sau încuietori sofisticate, deși ele evident că ajută și trebuie folosite. Dar, ca posesor de bunuri pe care le lași zilnic nesupravegheate o anumită perioadă de timp, pentru că de exemplu să zicem că ai un magazin și noaptea el rămâne fără personal, trebuie să pleci de la premiza că întotdeauna este posibil ca un infractor priceput să treacă de măsurile tale de protecție. Și atunci ce faci?

Din punctul meu de vedere, o soluție comodă și ieftină o constituie un sistem de supraveghere. Tot ce îți trebuie este un digital video recorder și o cameră de filmat, de preferință mică și poziționată astfel încât să nu fie ușor de observat. Nu trebuie să fie ca-n filme, adică să te alerteze la pătrunderea necunoscuților, e suficient faptul că înregistrează ce se petrece înăuntru. Deseori, astfel de înregistrări video au dus la identificarea rapidă și apoi capturarea celor implicați în furt de către organele de ordine, cazurile vă sunt probabil mai cunoscute decât mie. Și, din ce am înțeles, există camere profesionale, care se activează doar la mișcare, adică nu vă trebuie nici spațiu de stocare uriaș pentru filme.

cameră video

De unde se pot cumpăra? Păi nu știu exact, din magazine specializate, e ușor să dai un search pe Google după oferte de camere video ip, sau ceva similar, am și pus deja un link pe aceste cuvinte, pentru cei leneși. Prețurile, începând de la câteva sute de lei din ce văd, acum depinde și cât de performante le doriți. Eu zic că totuși, având în vedere beneficiile pe care vi le aduc… merită. Că mai mult pierzi la o spargere din asta.

Vorba cântecului, paza bună trece primejdia rea.

Lasă un răspuns