Ieși din rând

Există două tipuri sau tipologii de oameni.

Primii sunt oamenii pasivi. Aceștia preferă să se integreze cât mai bine în comunitatea din care fac parte și să fie la unison cu ceilalți. Numeric, ei sunt cei mai mulți. Le este frică să ia atitudine, să aibă inițiativă sau să facă notă discordantă cu alții de lângă ei. Tiparul poate fi văzut inclusiv la țară, unde badea George plantează cartofi de un anumit tip pentru că și badea Vasile, vecinul lui, a plantat același soi de cartofi. Pe acești oameni de obicei îi sperie necunoscutul, nonconformismul și originalitatea. Ei sunt mai mult copii trase la indigo ale unui fel de arhetip colectiv mediocru. Motivul pentru care comunismul a putut fi implementat în diverse țări constă tocmai în existența acestei tipologii de oameni și a acestei mentalități de tip turmă. Persoane așteptând un STAT care să aibă grijă de ele și pe care nu le deranjează uniformitatea, exemplu toți sunt egali. Dacă ar fi să-i reprezentăm grafic, am trasa o lume plată, un plan bidimensional care îi conține.

turmă

Al doilea tipar, prezent la mult mai puțini, este acela al originalității. Sunt acei indivizi care ies din rând, cărora nu le este frică să facă opinie separată de restul, care nu au complexe sau prejudecăți, care adoră să gândească și acționează după cum gândesc ei și nu după cum le impune societatea prin regulile ei nescrise sau le dictează mass-media prin diversele ei canale. Acești oameni sunt mai greu de controlat, pentru că sunt proprii lor stăpâni, și sunt mai greu de păcălit, pentru că sunt inteligenți. Din păcate, sistemul politic existent la ora actuală în lume, fundamentând o societate axată preponderent pe consum, nu le prea dă șanse să se manifeste la adevăratul lor potențial, altfel am avea poate și politicieni integri, și jurnaliști verticali, din rândul lor. Totuși, unii dintre ei ajung, datorită calităților pe care le au, în diverse funcții de conducere sau își deschid propriile afaceri. Fie și numai pentru că acolo unde toți ceilalți spun că nu se poate, ei încearcă marea cu sarea și demonstrează până la urmă contrariul.

răpire

Desigur, curentul este întotdeauna împotriva lor. Vrem sau nu, suntem nevoiți să ne trezim dimineață, să mergem 8 ore la serviciu, unde să executăm aceleași activități monotone pentru șefii noștri, apoi ne întoarcem obosiți acasă unde abia mai avem timp să bem o cafea, să ne uităm la un film sau să urmărim știrile. În magazin, ne cumpărăm aceleași haine cu cel de lângă noi, pentru că și hainele sunt scoase în serie, la restaurant mâncăm aceeași mâncare cu cei dinaintea noastră și așa mai departe. Totul tinde parcă să ne uniformizeze și pe noi, să ne aducă la prima tipologie. De aceea, îmi face plăcere să vă prezint un site care oferă cani personalizate, ca să încep cu ce este mai simplu (dar foarte frumos), apoi umbrele, portofele, ceasuri, practic tot ce vă trebuie. Astfel că, dacă de exemplu sunteți în căutarea unui tricou personalizat care să vă pună în valoare personalitatea, în loc să scrieți în Google cadouri personalizate bucuresti, mai bine intrați direct pe acel magazin online, unde cu siguranță veți găsi absolut orice și pe toate gusturile, zic eu care-am intrat. Pentru că de ce de ce să nu te îmbraci în ceva unic și care ți se potrivește? De ce să nu-i faci partenerului de viață un cadou diferit de toate celelalte cadouri care s-au făcut până la tine și care se vor face în viitor, fie și numai ca un gest de revoltă împotriva sistemului liniar în care suntem obligați să trăim?

Pentru că atât tu, cât și el sau ea, sunteți de fapt unici.

Lasă un răspuns