Prin ochii unui copil

Și poate pentru că am scris de familii de pocăiți și copii mici în articolul precedent, mi-am amintit ulterior de niște faze amuzante. Undeva în apropierea locuinței mele, este un bloc în care stau niște pocăiți. Și respectivii au copii. Și, fără îndoială că pătrunși de fiorul mistic, le-au pus nume biblice. Ceea ce nu-i cu nimic greșit, e bine să ai un țel în viață, să aspiri la niște principii pozitive, acest lucru ar trebui să-l aprecieze toată lumea, indiferent dacă crede sau nu în Dumnezeu. Dar e foarte comic să-i auzi stringându-și copiii: „-Moise, lasă mingea și treci sus!” „- Hai la masă, Solomon!” 😆

joc de fantezie

Adevărul e că-i bine că micuții noștri încă se mai joacă pe-afară. Merg pe stradă și trec pe lângă mine elevi de clasele 1-4, și îi aud povestind de cât de tare e jocul X, pe ce nivel au ajuns sau cum să-ți setezi parola nu-știu-unde. Iar dacă te lovești de ei, trebuie să ai grijă, că imediat te bagă undeva. 🙂 Lumea s-a întors cu susul în jos. Noi de exemplu țin minte că la vărsta aia ne jucam tot felul de jocuri copii clasice, cum sunt De-a v-ați ascunselea, sau Hoții și vardiștii. Fetele săreau coarda, jucau șotron, făceau desene pe asfalt, construiau castele de nisip iar acasă aveau păpuși barbie. Cred că aceste păpuși au produs o mare vâlvă, că încă sunt la modă. Sau poate e vorba de fetițe, adică de sexul feminin, a cărui sensibilitate nu a fost alterată de emanciparea tineretului modern.

joc cu masini

Ei, ași! Citeam un articol pe Facebook zilele trecute, despre o tipă care ar fi postat o imagine cu „aici a fost locul unde am rămas gravidă”. Tatăl ei a văzut poza fetei, că avea și el cont pe Facebook, a făcut o mică investigație și a aflat de avort, după care fata s-a ales cu ceva vânătăi pe corp. Apropo de Facebook, calculatoarele și internetul reprezintă o nouă preocupare pentru copii. Jocurile online au înlocuit la băieți clasicele pise de lego tehnic pe care le iubeam atât de mult.

Nu vreau să trag verdicte și nici să emit judecăți de valoare, pentru că nu sunt în măsură s-o fac. Voi cum credeți că vor arăta generațiile viitoare? Și ce vor juca copiii lor?

Lasă un răspuns