Triada oricărei locuințe

Să zicem că aveți bani și vreți să vă faceți o casă. Există, în orice tip de construcție v-ați băga, trei elemente de care trebuie să țineți cont. Primul element este legat de viteza cu care se construiește. Sau, mai bine zis, durata lucrării. Nu-i totuna că ai o casă în trei ani sau în trei luni, pentru că da, se poate și în trei luni. De fapt, se poate și în 15 zile. Nu știu dacă v-am mai pus aici clipul cu ce pot face chinezii în domeniu, dar orșicum:

Al doilea element care trebuie avut în vedere în cazul unei locuințe noi este prețul. Sau nu neapărat prețul, deoarece acesta va fi direct proporțional cu calitatea și mărimea locuinței respective. Ideea este însă să nu primiți țeapă, atunci am putea spune mai bine raportul preț/calitate. Cu cât acest raport e mai bun, cu atât sunteți mai în avantaj, și sigur că pe urmă puteți merge în sus sau în jos cât de mult doriți, plătind mai mult sau mai puțin pentru servicii mai de calitate sau lucruri mai modeste. Dar să aveți un raport preț/calitate bun.

design original

În fine, al treilea și ultimul element care vă interesează este cum o să arate la final noua dvs casă. Iar aici putem discuta pe mai multe niveluri, începând cu materialele de construcție și arhitectura proiectului și terminând cu designul interior, mobila și lucrurile de detaliu. Fiecare dintre noi ne-am dori un apartament cât mai special, cât mai diferit de ale altora și cât mai frumos. Aici există o nișă pe care puțini o intuiesc și unde se poate prospera. Este vorba de nișa oamenilor care au și sunt dispuși să dea bani mulți pentru lucruri de înaltă calitate.

De câte ori nu mergeți la magazin, dorind să cumpărați un anumit produs, și nu găsiți decât lucruri proaste? Pentru că comercianții noștri merg pe principiul „să fie cât mai ieftin, nu contează calitatea”; astfel ei cumpără și comercializează produse la prețuri derizorii dar de asemenea foarte proaste. De câte ori nu ați fost dispuși să dați mai mult, poate chiar dublu, dar să găsiți un obiect de care să fiți mulțumit? Eu unul de multe ori. Însă pentru că majoritatea oamenilor o duc rău și nu au bani, toată lumea se înghesuie pe acea nișă, să vindem cât mai ieftin că nu are lumea bani. Uitând că există o categorie de oameni, chiar dacă mai puțini, care au bani și sunt dispuși să-i cheltuie dar nu găsesc produse pe măsura nevoilor lor.

amenajari_interioare_mobilier

În cazul locuințelor, o astfel de persoană și-ar putea comanda chiar ea, de la o firmă precum Art Deco Zone, de exemplu mobilier personalizat, care va fi făcut doar pentru ea, unic, nu în serie, și la exact dimensiunile și configurația stabilite în prealabil, astfel încât se va încadra perfect în arhitectura locuinței. Pe de altă parte, cum ziceam, prețul este și el mai mare.

Lasă un răspuns