Unele afecțiuni se pot trata

Probabil ați văzut imaginea următoare, sau altele similare, geme netul de ele (era și un videoclip cu o tipă extra-large care dansa, dar nu-l mai caut acum):

femeie grasă

Sigur că intenția fotografului este să ne stârnească râsul, și chiar reușește. Dincolo de asta, situația nu-i chiar pe roze, astfel de ființe din cale-afară de obeze au anumite dezavantaje. În primul rând aspectul fizic, în al doilea rând mobilitatea și capacitatea de a se deplasa, depune efort etc, dar – și asta e cel mai important – sănătatea. Pentru că vă dați și voi seama, grăsimea respectivă apasă pe pereții vaselor de sânge, astfel încât inima trebuie să depună un efort susținut pentru a pompa sângele prin corp, apoi există diverse riscuri la care ele se expun șamd.

O să vă dau în continuare un link. Probabil că vă gândiți la ceva cură de slăbire, ei bine nu, linkul este spre un cabinet de endocrinologie bucuresti. De ce? Păi să vă explic. Aveam o prietenă care arăta destul de bine, și vreau să zic era genul de fată după care întorceau toți băieții capul pe stradă. Nu-i era rușine de corpul ei, pe care și-l afișa în public, și de altfel nici n-avea motive să-i fie. După ce s-a măritat, a început să se îngrașe. Mult. Foarte mult, din ce-am auzit. Fapt care ne duce la concluzia că, uneori, problemele de obezitate au o cauză psihologică sau somatică, de multe ori fiind vorba de o dereglare a glandelor endocrine. Așa că, în loc să înghițiți în sec și să trăiți cu sentimente de inferioritate și convingerea că acesta e destinul vostru, poate nu strică să cereți și opinia unui specialist.

Și dacă tot v-am dat link spre Hilmi, să mai notez în trecere că respectivul centru medical se laudă cu prețuri mici și cu medici competenți în peste 18 domenii sau specialități. Nu, n-am fost pe-acolo, dar pe de altă parte eu nici nu locuiesc în București. Însă cum există internet, dacă doriți puteți obține mai multe informații relevante despre ei, de exemplu scrieți în Google pret ecografie morfofetala și comparați cu prețurile lor. Pe final, să vă pun și un clip de prezentare a acestui centru:

Să fiți sănătoși!

Comments
 1. psi

  să fim sănătoşi.
  şi da, ai dreptate, obezitatea pornită de la un sistem endocrim dereglat poate fi trimisă la plimbare cu un medic bun. a reuşit şi o fostă colegă de-a mea… şi ne-a uimit pe toţi.

 2. Ethos

  Păi felicitări ei, atunci! 🙂 Și eu întotdeauna am dreptate… 😆

 3. psi

  modestule! :))

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: