Victor Cătălin este spammer

De azi renunț la ToateBlogurile.ro. De fapt am eliminat widgetul lor ieri dar astăzi fac anunțul oficial. Și anume că le spun la revedere. Despre ce este vorba? După cum probabil știți, toateblogurile.ro este o platformă de socializare și promovare, dedicată bloggerilor. Oarecum seamănă cu Facebook. Mi-am înscris blogul acolo cu câteva luni bune în urmă. Pe parcurs însă am vrut de mai multe ori să ies, dar tot am amânat, până ieri. Acum că tot am făcut-o, să vă explic motivele.

to blog or not to blog

În primul rând, nu-i văd o utilitate acelei platforme. Este, dacă vreți, ca un grup de promovare de pe Facebook, unde toți care au bloguri postează câte un link spre cel mai nou articol, pe care oricum nu intră nimeni. Cel puțin Facebook-ul este indexat și luat în considerare ca o platformă de socializare de către Google, platformă unde like-urile, share-urile etc contează ca element de social buzz, însă ToateBlogurile – mă îndoiesc.

În al doilea rând, administratorul acestui portal, pe numele lui Victor Cătălin, face spam. Da, ați citit bine. Ca să vă dau un exemplu, o să citez dintr-un mail în masă (deci nu-i o discuție între patru ochi, a fost trimis la toți, e „oficial”). Textul începe cu:

Salut,

Deoarece sunt dator intregii comunitati cu o explicatie pentru saptamana (26.07 2013 – 3.08.2013) in care portalul toateBlogurile.ro a fost accesat foarte greu, am sa incep prin a imi cere scuze pentru neplacerile produse! Din pacate, se poate intampla ca tehnologia sa ramana in urma […]

și continuă cu diverse, după care, la finalul acestor scuze:

In alta ordine de idei, daca iti doresti sa ai un link dofollow, catre site-ul tau, pe un site cu Page Rank 6 si o autoritate Google foarte buna, pana pe 31 Martie 2014, da-mi un mail pe catalin.victor.ionut@gmail.com.

Scrie-mi si o sa te convingi ca nu o sa gasesti un pret mai bun pentru un astfel de link!

Și da, mesajul acesta e un tipar care se repetă la aproape toate mailurile pe care le-am primit de la Victor. În fine, mailul se încheie cu următorul post scriptum:

Primesti acest mesaj informativ de administrare deoarece ai cont activ pe portalul toateBlogurile.ro. Nu, nu este un newsletter si deoarece nu este newsletter nu are nici link de dezabonare. Ne rezervam dreptul de a trimite periodic mesaje site-wide, tuturor utilizatorilor platformei, deoarece astfel verificam si functionalitatea adreselor de mail asignate conturilor.

În altă ordine de idei, Victor Cătălin, ești un spammer. Mai ești și lipsit de o anumită logică a exprimării, deoarece expresia în altă ordine de idei se folosește atunci când vrei să exprimi ideile de mai sus, ai ghicit, în altă ordine. Sau măcar sub o altă formă. Ori tu nu ai exprimat nicăieri mai sus ideea cu cumpărarea de linkuri. Cam asta ar fi, sigur, nu cred că te-ar durea prea tare de ce-ți spune un blogger anonim, dar așa, să mai aibă habar și internauții care aterizează pe aici. Și nu, nu mă interesează că îți rezervi dreptul să mă spamezi pentru a verifica dacă adresa de mail de pe care m-am înscris mai este funcțională. Pe de o parte că la ce te ajută asta, pot să-mi schimb mailul și să nu mai activez pe portal, iar cel vechi să rămână deschis, că nu cere de mâncare. Iar pe de alta, spamul nu este definit de intențiile și motivațiile celui care trimite mailul ci de acceptul celui care-l primește. Cu alte cuvinte, dacă îmi trimiți mailuri nesolicitate de mine, acestea sunt spam, indiferent din ce motiv le trimiți și ce drepturi îți rezervi în acest sens. Iar când aceste mailuri conțin și un mesaj cu caracter comercial, lucrurile sunt deja bătute în cuie să zic așa. Am totuși o  întrebare: Cum îți permiți?

În fine, al treilea și ultimul motiv pentru care le spun la revedere, care a și pus capacul, este că deseori widgetul lor se încarcă foarte greu sau deloc, asta ducând la timpi lenți de încărcare pentru întregul blog. Ceea ce, cum să vă zic, cine își dorește?

În concluzie, până acum ToateBlogurile nu m-a ajutat cu nimic dar mi-a trimis spam. În schimb, eu am avut un link spre ei în pagina principală a blogului, prin acel widget. Oricât de avantajoasă a fost pentru mine această relație, am decis să-i pun capăt. Adios!

Comments
 1. Am tot primit si eu mailuri de la el. Dar nu le-am bagat in seama…

 2. Ethos

  Ok, dar de ce să ajuți (cu un link și prin participarea la platforma lui) pe cineva care te spamează și ale cărui mailuri trebuie să le ignori? Eu am un inbox curat. Nu prea primesc spam de la roboți. Iată însă că se mai strecoară câte un spam din ăsta de la diverși admini…

 3. Ai pus acest articol şi pe T.B. ? Sunt curios de răspuns! 🙂

 4. Am auzit si eu de site-ul asta…Ma batea gandul sa ma inregistrez dar acum ca am vazut articolul tau stiu ce ma asteapta si renunt la ideea asta.:))

 5. Ethos

  Radu Thor: Nu, că pe de o parte nu mi se încarcă (la tine merge?), pe de alta n-am mai intrat demult și ar trebui să dau reset la parolă și, în sfârșit, nu știu dacă ar fi de bun simț să fac asta. Dar e o idee mișto! 🙂

  Dobre Petronel: Fă-ți o adresă secundară pentru astfel de conturi. Măcar scapi de spam. 😉

 6. Am primit si eu astfel de mesaje, dar le-am dat delete direct. Si nici nu accesez toate blogurile. de fapt, nici nu mai stiu de ce m-am inscris. Cred ca aveam senzatia ca ma va ajuta cu ceva. Nu a facut-o, ca as fi tinut minte. 🙂

 7. Ethos

  Păi vă văd pe toți cu tot felul de widgeturi, de la ToateBlogurile la Omega. Probabil vă dă senzația că arată blogul mai colorat sau ceva.

  O să-mi fac și eu ceva banner cu SunLog, banner cu Geek, banner cu Life is Good, pentru mai multe dimensiuni și culori. Și o să le dau la liber. Adică cine vrea, o să poată să-și pună bannerul meu, cu link spre mine, pe blogul lui, în footer sau în sidebar, gratis! Cât este de tare chestia asta!… 😀

 8. o, DA!!!

 9. M-am chinuit de nu stiu cât timp să MÂ DEZABONEZ de la mesajele primite de la comunitatea toateblogurile. Mai mult decat atât, blogul îmi merge azi da, mâine ba… îl aveam direct pe platforma lor…

  Acum câteva zile m-am hotărât să îl mut pe wordpress… Şi… aştept ca prostul SĂ ÎŞI REVINA platforma toateblogurile să pot să fac şi eu export de articole de la ei…

  Cândva îl admiram pe Victor că doreşte să facă, să dreagă…. Când nu eşti în stare, te laşi, laşi pe alţii eventual… Cei care au doar blogurile înscrise acolo pot să fie dezamăgiţi de faptul că nu e util… Eu sunt dezamagit de TOT… că îmi pică blogul 20 de ore din 24

 10. Ethos

  Într-o vreme a vrut să renunțe la platformă, adică s-o închidă, apoi s-a răzgândit. Cred că pe wordpress.com o să-ți placă mai mult. Și mai bine ar fi să-ți iei un domeniu + găzduire, atunci ai adresa ta (de genul savisamimpreuna.ro sau soso.eu), care-ți rămâne și dacă pe viitor schimbi din nou hostul/platforma, și ai libertate totală (poți instala ce vrei, teme, pluginuri etc). Te costă cam 10 lei / lună un host decent, sau chiar mai puțin.

 11. Da, se va întâmpla şi acest lucru… Acum aştept să-şi revina toateblogurile să pot lua de acolo toată arhiva…:|

  Am o arhivă cu câteva luni în urmă… Sper totuşi să reuşesc zilele astea să scap de ei…

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: