Camere de copii cu pereți pictați. BeKid, sau be a kid again!

Cu toții trecem prin copilărie și ne simțim minunat cât suntem mici. Dar nu toți rămânem cu amintiri similare.1 Cât de frumos ar fi, așadar, să le putem dărui micuților noștri cele mai de vis lucruri, care să îi îmbrace într-o aură magică și să-i protejeze de răutățile acestei lumi, și de care să-și aducă aminte cu încântare când vor fi mari? Pe de altă parte, vă spun sincer că văd foarte des părinți care aruncă bani degeaba pe geam, cocoloșindu-și odraslele și cumpărându-le tot ce își doresc, iar apoi se miră că aceștia devin niște domni Goe caragialieni și mai târziu nu se descurcă în viață sau au impresia că sunt buricul pâmântului. Educația pornește încă din fragedă copilărie, de la cei 7 ani de acasă, și atunci cum să ne asigurăm că le oferim copiilor noștri lucruri care să-i facă fericiți dar să le și modeleze caracterele sau să își pună o amprentă benefică asupra lor?

tavan pictat tavan pictat perete pictat perete pictat perete pictat perete pictat perete pictat

Eu consider că uneori limitările sau interdicțiile își au rolul lor. A avea grijă că copilul meu nu se uită la anumite posturi TV prea devreme este în măsură să-l formeze ca OM pe viitor. Însă acest lucru nu vine sub forma unui dar, ci a unei restricții, și va fi perceput ca atare de copil. Dragilor, dați-mi voie să vă prezint ceva inedit. Imaginile de mai sus sunt cu niște simpli pereți de cameră, pictați. Desenele nu sunt realizate de ceva firmă, ci de o fată foarte simpatică, care cu asta se ocupă, dând curs pasiunii ei spre pictură. Este o tipă foarte deschisă, care își ia clienții de pe Facebook și se deplasează în toată țara. Eu o cunosc și am vorbit cu ea pe mess în trecut pentru că are are și ea are blog, pe care scrie cu nick-ul Pictez Pereți; sunteți bineveniți să-i călcați pragul deoarece veți găsi acolo mult mai multe imagini cu pereți pictați, evident că în marea lor majoritate fiind vorba de camerele unor copii. Iar mai jos Florin Piersic jr. îi face și el puțină reclamă: 🙂

Știu că mulți dintre voi, fiind bloggeri sau având cont pe FB deja o cunoașteți, dar pentru restul sper că v-am arătat ceva inedit. Și de ce am făcut toată introducerea asta apropo de modele comportamentale și caractere, este pentru că eu cred că aceste picturi, de fapt imagini foarte frumoase afișate pe tavanul sau pereții camerei lor, sunt de natură să-i impregneze efectiv pe copii cu sugestii subliminale benefice, care se vor răsfrânge în mod pozitiv asupra formării lor psihice. Mai ales la o vârstă la care ei sunt extrem de sensibili la formă și culoare, că la imagini toți suntem sensibli, este principiul pe baza căruia funcționează reclamele din comerțul de azi și datorită căruia chinezii au spus că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Și pentru că am vorbit de reclame, ca să închei într-o notă asemănătoare cu o reclamă amuzantă la MasterCard, unele lucuri nu pot fi cumpărate sau echivalate în bani (cum ar fi această minunată bloggeriță) atunci când vine vorba de copiii voștri. Pentru toate celelalte, există BeKid. Unde n-o să vă spun cu puteți găsi, ca să nu stric surpriza; mai aveți 15 zile până la lansare.


  1. Și aici merită menționat în treacăt faptul că cei mici sunt extrem de receptivi și sensibili la atmosfera din familie, așa că orice certuri sau disensiuni se vor repercuta și asupra lor și chiar își vor pune amprenta o perioadă lungă de timp. 

Lasă un răspuns