Grădina casei tale

În ciuda a ce s-ar putea crede, titlul nu este unul metaforic ci cât se poate de concret. Pentru că omul harnic și gospodar își face iarna car și vara sanie, sau cel puțin așa era proverbul, azi o să vă prezint un site de unde puteți cumpăra pomi fructiferi, semințe și bulbi de flori (ca de exemplu bulbi lalele) etc. De fapt, ar fi trebuit să fac o introducere în care să vă spun că există unele blocuri pe lângă care trec foarte des și ai căror locatari au făcut din micul spațiu ce le înconjoară mici grădini, unde au sădit diverse flori sau plante. Arată, după cum vă puteți imagina, superb, mai ales în peisajul plin de asfalturi și betoane al orașelor moderne, sunt ca niște mici oaze de natură și fericire.

gradina

Dacă locuiți la casă, atunci cu atât mai mult aveți posibilitatea să vă transformați grădina într-un mic paradis. În plus, probabil deja cunoașteți toate tainele plantării și îngrijirii florilor și plantelor. Eu unul recunosc că mai am de învățat în acest domeniu. De exemplu, nici nu știam că există flori care trebuie sădite în altă perioadă a anului decât primăvara (acești bulbi zambile de exemplu se sădesc toamna și înfloresc primăvara!). Însă sora mea este expertă (cel puțin în comparație cu mine) la lucruri din ăstea, și datorită ei avem apartamentul plin de plante ornamentale, care arată minunat.

gradina

Revenind însă la subiect, site-ul în cauză se numește Covera și îl puteți accesa dând click pe oricare dintre linkurile inserate în acest articol. Diferența față de cumpărarea acestor bulbi din piețe este că în primul rând găsiți cam tot ce vreți (diversitate mare), puteți cumpăra oricând (accesibilitate; în piețe nu puteți lua decât când este sezonul și poate la preț mai mare în acea perioadă) și pe Covera găsiți o serie de instrumente folositoare pentru plantat sau grădinărit în general. De exemplu, ai nevoie de un pistol de vopsit? Găsești la grămadă acolo. Și da, garanție, suport tehnic plus o serie de tutoriale sau sfaturi utile pentru cei interesați…

Happy gardening! 🙂

Lasă un răspuns