Rapid ca un titirez

În multele mele drumuri spre capitală, am avut uneori nevoie de o cameră unde să dorm peste noapte. Din fericire, am prieteni acolo. Pentru că altfel, este destul de greu să-ți faci rost de o chirie sau ceva, mai ales pe termen de câteva zile. Asta cu atât mai mult cu cât nu ești bucureștean. Desigur, pe vremea respectivă nu exista internetul. Existau ziare cu anunțuri imobiliare, dar vorba aia, caută acul în carul cu fân: țin minte pe când îmi căutam chirie în Cluj că citeam Piața de la A la Z și sunam la zeci de numere de telefon, în neștire, și toate erau deja ocupate, deși ziarul apăruse în dimineața respectivă.

titirez.ro

Astăzi există modalități mai facile de a te informa. În primul rând, vreau să vă prezint un site care m-a impresionat în mod plăcut, și anume titirez.ro. Și nu pentru titlul oarecum amuzant, ci pentru modul clar și deosebit de util în care îți prezintă informațiile. Titirez este un portal de anunțuri imobiliare, așadar colectează toate anunțurile și nu doar pe cele ale unei agenții. În plus, prin intermediul lui poți lua legătura direct cu proprietarul imobilului dorit, ceea ce iar te scutește de niște taxe (pe care agenția și le pune, și care implicit se simt la prețul final). Pe site, anunțurile sunt afișate excelent, cu poze, cu localizare pe hartă (Google Maps), cu detalii frumos organizate (este bifat dacă are acces la metrou, dacă este într-o zonă de parc etc etc). Totuși, chiar și calculatorul (desktop) este astăzi oarecum depășit; ce faci dacă ești la serviciu sau în trafic, și nu-l ai lângă tine? Soluția este prezentă în clipul de mai jos:

Da, și ăsta-i punctul central de interes ca să zic așa, cei de la titirez au făcut o aplicație pentru mobile. Ea funcționează atât pe Android cât și pe IOS, adică o puteți lua pe Google Play și App Store. Și este super. Printre avantaje:

  • După creearea unui cont, poți salva de exemplu diferite căutări
  • Ești notificat dacă apare vreo modificare la ceea ce ați salvat, de exemplu de preț
  • Poți aplica n-șpe filtre, după tot ce te-ar putea interesa
  • Poți afișa rezultatele în format listă sau direct pe hartă
  • Apropo de hartă, poți căuta doar anunțuri din zona ta; Google Maps + GPS-ul din dotare sunt o combinație foarte sexy
  • Acces direct la proprietari, fie prin intermediul aplicației, fie telefonic
  • Posibilitatea de a configura în detaliu alerte pentru tot ce-ți poți imagina
  • Actualizările ofertelor la minut.
  • Mă opresc aici, că am scris destul și le mai puteți descoperi și voi.

Una peste alta, eu zic că-i o aplicați e interesantă pentru cei care sunt serioși cu privire la căutarea unei chirii sau chiar vinderea sau închirierea unui imobil altora. Merită de aruncat o privire.

Lasă un răspuns