Ultima săptămână

Era o carte, Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Dar pentru că eu nu sunt Camil Petrescu, astăzi o să vă prezint textul Ultima săptămână de lucru, întâia săptămână de vacanță. Sau concediu, după caz. Adică vă anunț că am intrat în ultima săptămână dinaintea sărbătorilor, și respectiv a Crăciunului. 🙂 Bine, știați. Dar oricum, nu strică să vă reamintesc. Plus că uneori mai vorbesc singur, îmi exprim și eu entuziasmul și bucuria pe blog, na.

iarna

Deci… v-ați făcut bagajele și planurile de vacanță? Sau o să petreceți sărbătorile acasă, cu familia? Majoritatea românilor cred că stau acasă de sărbători, adevărul e că sunt și frumoase sărbătorile de iarnă la noi, avem colinde, avem obiceiurile de la țară, care s-au păstrat din moși-strămoși, cu turca, capra, cei trei crai de la răsărit șamd. Pe de altă parte, oare străinii n-au obiceiurile lor? Aș fi curios de exemplu cum serbează grecii încheierea unui an. Asta pe de o parte pentru că uitându-mă pe o pagină cu oferte grecia 2014, constat că prețul de cazare la anumite hoteluri este de… 1 euro pe noapte! 😀 Vă las pe voi să citiți ce și cum, dar ca pont: trebuie să mergeți cu autocarul lor dus-întors. Deci pentru cine e curios, niște oferte grecia mai mult decât interesante.

Sigur, ar mai fi variante, adică de ce nu ne-am uita la oferte turcia 2014? Că și turcii au obiceiuri variate și sunt o țară destul de vizitată și apreciată de către români. Lăsând însă la o parte faptul că acolo nu văd oferte cu un euro pe noapte la hoteluri, cred că grecii sunt mai interesanți ca popor, și asta datorită nivelului cultural, intelectual și de civilizație pe care îl aveau încă din antichitate. Gândiți-vă că cele mai multe teoreme de la geometrie le avem de la greci. Gândiți-vă la câte științe se termină în logie (biologie, filologie etc), care vine de la cuvântul grecesc logos.

Dar asta o zic eu, care la geografie eram mediocru. Voi ce destinații turistice recomandați în perioada asta?

Lasă un răspuns