Cum se face plata unui transport de marfa?

Articol realizat de casa de expeditii No Limit Speed AMF

Acest lucru depinde de compania de transport pe care o alegeti, iar in general, cele mai multe companii cer efectuarea unui depozit initial. Depozitele sunt in general de 15%-25% din costul total. Acest procent poate sa fie variabil in functie de suma contractului. Pentru a afla suma exacta a depozitului initial pe care trebuie sa-l faceti va recomandam ca datele furnizate de dvs la inceperea unui contract sa fie cat mai exacte posibil.

transport-no-limit-speed-amf

De ce companiile de transport cer depozite initiale?

Acest lucru se intampla din cauza ca un angajat caruia ii sunt platite anumite drepturi salariale, trebuie sa vina sa va ridice bunurile cu un mijloc de transport care consuma combustibil. Toate aceste lucruri costa, iar acest depozit initial arata din partea dvs ca sunteti seriosi cu privire la decizia luata de a transporta bunurile cu ajutorul firmei respective.

Pe baza acestor date exista firme care pot trimite un autovehicol spre bunurile dvs in aceeasi zi cu semnarea contractului, sau dupa o anumita perioada de timp. Este destul de clar ca transportul in aceeasi zi este un serviciu premium care costa mai mult.
Daca sunteti rugati sa platiti un depozit initial, restul de plata se va face in momentul in care bunurile au fost livrate la destinatie. De obicei plata se face prin virament bancar insa majoritatea firmelor accepta si plata cu numerar.

In timp ce marea majoritate a firmelor de transport marfa cer un depozit initial, exista si companii care nu cer acest lucru. Pe piata de transport din Romania exista inclusiv firme care cer achitarea intregului cost al transportului inainte de efectuarea lui. Fiti pregatiti pentru toate 3 variantele atunci cand doriti incheierea unui astfel de contract.

Pentru informatii suplimentare legate de preturile de transport marfa, contactati casa de expeditii cu care doriti sa lucrati. Preferabil ar fi printr-un e-mail pentru ca persoanele de la firma sa aibă timp sa faca o oferta cat mai completa si detaliata pentru nevoile dvs. Dupa transmiterea e-mailului se poate contacta firma de transport si telefonic pentru stabilirea exacta a lucrurilor.

Lasă un răspuns