Dragi și iubite femei

„A fost odată ca niciodată”. Așa începe orice poveste.  Și se sfârșește invariabil cu „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Tărâmul fanteziei și al poveștilor este unul mirific și plin de culoare, în special roz. Din păcate, în viața de zi cu zi din lumea reală în care trăim, poveștile nu se termină întotdeauna la fel. Iar cei doi, perechea ideală, Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, sfârșesc uneori prin… a se despărți.

divort

Dintre multele comparații care se pot face între bărbați și femei, sexul slab este principalul încasator de nefericire pe metru pătrat când vine vorba de despărțiri. Această afirmație ar putea părea paradoxală, de vreme ce divorțul, ca și sexul, e un tango ce se poate dansa doar în doi, dar opinia mea e că fetele, femeile în general sunt cele mai defavorizate, în orice fel te-ai gândi, când aducem în discuție subiectul divorțului. Și pentru a mă explica, o să punctez mai jos câteva argumente în favoarea acestei teze.

Cum ziceam mai sus, diversele situații dramatice prin care trecem uneori apar tocmai pentru că viața reală nu este permanent o idilică poveste cu Feți Frumoși și Zâne Bune. Ceea ce nu înseamnă că poveștile nu sunt benefice. Sunt, mai ales la o anumită vârstă, aceea a copilăriei. Dar când devii adult, ele ar trebui lăsate în urmă. Problema este că femeile adeseori rămân la vârsta copilăriri. Și continuă să creadă în povești. Din păcate, dușul rece de după este mult mai dureros decât discernământul dinainte.

Femeile mai sunt și grăbite la măritat. Cred că cam asta își dorește orice femeie, să se căsătorească cât mai repede, să-și găsească pe cineva, să se „așeze”, să simtă că are o siguranță, ceva stabil, pentru restul vieții. În fond, anii trec și odată cu ei frumusețea se duce, și cine o să le mai curteze sau ceară de neveste în viitor? Datorită acestei să-i zic grabe de a se știi la casa ei, femeia sfârșește uneori prin a alege bărbatul nepotrivit pentru ea. Trist, dar se întâmplă.

Bărbații, evident, n-au problema asta. De altfel, era chiar un banc pe tema: „Sexul este prețul pe care femeile îl plătesc pentru a se căsători. Căsătoria este prețul pe care bărbații îl plătesc pentru sex”.

O altă diferență dintre cele două sexe este că natura feminină păstrează cicatrici mai adânci, pentru mai mult timp. Ești bărbat și ai divorțat? Cui îi pasă? Ești femeie și te-ai despărțit de soțul tău? Lumea tinde să îți aplice etichete. Și poate asta n-ar fi nimic, dacă urmele n-ar fi decât la suprafață. Dar ele sunt și în profunzime, pentru că prin natura lor, femeile sunt mult mai sensibile, iar o astfel de dramă le poate marca pentru totdeauna. Uneori este nevoie de consiliere de specialitate pentru a-și reveni, pentru a reuși să formeze o altă relație cu cineva.

Ajutor se găsește. Pe site-uri ca de exemplu divort.ro, unde ai la dispoziție atât informații tehnice, începând de la acte pentru divort și terminând cu reglementări sau legi legate de partaj, cât și informații sau știri din domeniu, o platformă de tip forum pe teme de divorț, unde poți discuta liber cu alte persoane, un blog cu articole etc. Ba chiar poți apela tot acolo la specialiști care să te ajute în diferite situații particulare, cum ar fi avocați, psihologi sau consilieri.

Dar… n-ar fi mai bine să te gândești de două, de trei, de zece ori înainte, și să nu mai fie nevoie să ajungi aici după? Doar zic.

Comments
  1. Divortul nu este o rusine, este o optiune. Uneori este SINGURA optiune.

  2. Ethos

    Da, dar este mai bine să nu ajungi în situația asta.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: