Swing

Articolul de față inițiază o nouă rubrică pe SunLog, și anume rubrica Dicționar. O rubrică în care o să prezint și explic anumiți termeni poate de interes pentru cititorii mei sau pentru internautul cazual. Nu am pretenția unor tratări exhaustive, scopul meu este să scriu ceva interesant și nu enciclopedic.

Termenul de astăzi este swing.

Dacă o să căutați pe Google după acest cuvânt, o să găsiți o grămadă de imagini cu oameni dansând. Într-adevăr, swing are sensul de legănare și dă astfel numele unor celebre melodii sau chiar stiluri muzicale. Dar, de departe cea mai interesantă conotație a lui (și de altfel una principală) este aceea de activități sexuale care implică schimbul de parteneri. Cam ca cel realizat de personajul lui Macaulay Culkin (Home Alone) în filmul Sex and Breakfast, dacă l-ați văzut. E mai vechi, din 2007, dar interesant.

Practic, două cupluri decid să schimbe partenerii între ei, făcând dragoste (sau sex) încrucișat. Uneori merge și dacă ești singur, alteori chiar și dacă ești căsătorit. Evident, nu-i o activitate pentru oricine. Sau, mai bine zis, nu oricine se va angrena în așa ceva; poate că ea ar fi utilă tuturor, tocmai din cauza detensionării și a condimentării relației, a experimentării unor lucruri noi, a cunoașterii (în sens biblic) altor persoane de sex opus.

swing

Probabil unii o să sară în sus, aproape revoltați, că uite la ce s-a ajuns în ziua de azi! Pe aceia țin să-i informez că practica este chiar veche, atestată fiind încă din secolul al XVI-lea și datând poate de mult mai devreme. De altfel, persoanele care se declară oripilate de niște imagini erotice și senzuale văzute în reviste sau la televizor sunt în general cele care au probleme în cuplu, se plafonează în relațiile lor intime, ajung să-și dorească permanent altceva și, dacă nu calcă strâmb, cel puțin nu au o viață erotică împlinită. Ca probă, uitați-vă în jurul vostru la cuplurile de vârsta a doua sau a treia, care au fost educate în spiritul comunismului ceaușist, când sexul era un subiect tabu. Sunt împlinite amoros? Nu prea sunt.

Cel puțin cam asta-i teoria sau asta susțin cei care practică acest swing, fanii lui. Este o practică toxică? Rămâne ca fiecare să decidă. Dar, atât timp cât omul este o ființă autonomă și cei care se angrenează în astfel de activități o fac de comun acord, fără a-i deranja pe alții, care ar fi problema? Fiecare e liber să-și trăiască viața cum dorește. Cert este că swingul există, și nu doar ca termen de dicționar la mine pe blog.

Rămâne întrebarea cum faci să întâlnești alte cupluri cu afinități similare, sau să fii sigur că nu șochezi când faci o astfel de propunere cuiva, mai ales într-o lume atât de închistată și plină de prejudecăți cum este cea în care trăim. Probabil greu, dacă o iei pe încercate. Mult mai ușor însă, dacă particpi la un swing party, cum sunt cele organizate de cluburi special consacrate acestor activități. Că dacă există locuri de întâlnire pentru gay, pentru șahiști, pentru vorbărțe (și anume în scara blocului) etc, de ce n-ar exista și pentru swing?

Care e părerea mea? Păi, nu vă spun. Dacă sunteți singuri. Dacă sunteți un cuplu, mai vorbim pe privat. 🙂

Lasă un răspuns