Turcia a banat platforma Twitter. Care au fost urmările?

Recent, membri ai opoziției din Turcia au postat pe Twitter înregistrări telefonice compromițătoare cu primul ministru, implicându-l într-un scandal de corupție (sursă). Cum a reacționat guvernul turc? A banat vineri platforma socială.

proteste pro-twitter

Însă pentru utilizatorii avizați de net și tehnologie, a fost relativ ușor să găsească un artificiu care să le permită accesul la Twitter. Printre ei se numără chiar președintele țării, care a postat:

Închiderea unei întregi rețele sociale este inacceptabilă. De altfel, așa cum am spus adeseori, este tehnic imposibil să blochezi complet accesul la o rețea de talia Twitterului.

Opoziția a declarat că va ataca decizia guvernului în instanță. Reacțiile internaționale nu au întârziat nici ele să apară, fiind evident nefavorabile primului ministru. Care în plus are de suportat oprobiul public, manifestat inclusiv prin proteste de stradă și batjocuri… pe twitter. Unde, după luarea deciziei de cenzură, numărul postărilor turcești a crescut cu 138%.

Lecția fiind că îngrădirea libertății de exprimare și cenzurarea internetului este la ora actuală o idee utopică și chiar periculoasă.

Later edit: și a căzut.

Comments
  1. Poate sa baneze si in Romania ,eu nu cred ca se vor supara oamenii nostri, insa la facebook cred ca va fi o problema:)) pentru ca lumea iubeste facebook-ul sau nu are nimeni puterea asta?

  2. Ethos

    Dar de ce să banneze?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: