Canon renunță la camerele ieftine

De fapt știrea în sine e cam veche, datează din februarie, dar eu azi am aflat de ea. Celebrul producător de camere foto Canon a anunțat că va renunța la modelele de buget (cele în jur la 200$) și se va focaliza exclusiv pe camerele de înaltă performanță (DSLR-uri).

camera foto Canon

Decizia vine pe fondul concurenței tot mai acerbe din partea telefoanelor mobile noi. Care sunt din ce în ce mai performante, ajungând uneori să aibă încorporate camere video comparabile cu cele compacte. Astfel, potențialii clienți preferă tot mai mult să cumpere un smartphone bun și să aibă în el două dispozitive. De ce ți-ai mai lua cameră separată când mobilul se achită aproape la fel de bine de job?

Cum și marja de profit la camerele compacte este mică, ele fiind ieftine, iar în ultimii ani vânzarea lor a intrat într-un declin, este posibil să asistăm și la alte mișcări de genul ăsta pe piața video.

Tags:
Comments
  1. Era de asteptat, de mult se chinuiesc sa faca asta!! Sa speram ca revolutioneaza si piata video…

  2. Maverick

    Mai mult sunt axați pe a face profit decât pe a revoluționa tehnologia. Așa că tehnologia evoluează lent, ca un efect secundar al urmăririi profitului (trebuie cumva să scoți chestii mai competitive, nu poți mări la infinit versiunile unui produs doar pentru că i-ai schimbat forma și ambalajul).

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: