Rezultatele alegerilor europarlamentare

După cum probabil știți, pe primul loc s-a clasat alianța PSD-UNPR-PC cu un detașat 37%, urmată de PNL cu 15%, PDL cu 12%, Mircea Diaconu (independent) cu 7%, UDMR cu 6.5% și PMP cu 6%. Am rotunjit/aproximat procentele.

Puteți consulta lista europarlamentarilor aici.

europarlamentare

Câteva constatări:

1. Procentul de 37% este unul câștigător dar la mare diferență de 47%, cât am înțeles că au dat unele sondaje inițial. Ceea ce îmi ridică niște semne de întrebare cu privire la corectitudinea administrării procesului electoral, suspectând posibilitatea ca PSD-ul să fi fost avantajat în mod artificial.

2. Crin Antonescu și-a respectat promisiunea și a demisionat, având în vedere că partidul lui nu a obținut 20% cât și-a setat el ca prag minim.

3. Crin Antonescu este naiv.

4. România este segmentată de orgolii și lupte interne pentru putere în cadrul partidelor. Aș putea zice sfâșiată în bucăți. Singurul bloc care și-a păstrat coeziunea a fost cel de stânga, recte PSD – care a și reportat cele mai multe locuri de europarlamentar.

5. Aripile Partidul Poporului Dan Diaconescu și Forța Civică nu au reușit să treacă de pragul electoral.

6. România are nevoie de o alternativă de centru-dreapta la PSD. Din nefericire, nu are una și nici nu se prefigurează (din configurația actuală) că ar putea avea. Este nevoie de ceva nou.

No Responses

Lasă un răspuns