O idee de afaceri de tip hand-made

Tocmai mi-a venit o idee de afaceri. Și anume, de a confecționa ceva hand-made. Da, știu, sunt pline blogurile de cercei hand-made, inele hand-made, brățări și alte asemenea bijuterii. Care în principiu sunt destul de fade, nu se apropie de nivelul celor pe care le cumperi în magazinele cu bijuterii. Iar autorii lor nu înțeleg de multe ori că simplul fapt că au pasiunea de a meșteri ceva cu degetele nu va compensa banii, profesionalismul, materialele, instrumentajul tehnic și experiența unor firme care cu așa ceva se ocupă. Totuși, mie mi-a venit o idee de a confecționa niște lucruri rentabile. Ce anume? Mărturii de nuntă.

card nunta

Nu știți ce sunt mărturiile de nuntă? Nici eu n-am știut, până când n-am intrat pe pagina unui site care vinde așa ceva, alături de accesorii, invitații și alte asemenea. Sunt, din ce-mi dau seama, niște amintiri pe care le iei, sau le oferi nuntașilor, cu prilejul participării la fericitul eveniment. Acum, ideea e bună. Dar întrebare: ar putea fi tipul de marturie de nunta ales de mine de forma celui din pagina linkuită? Mie nu-mi place. De ce nu-mi place? Pentru că sunt două figurine (pe post de mire și mireasă) cu niște cârlige înfipte în ele, fără capuri, zici că le-au omorât într-un film horror. Poate să fie o chestie legată de preferințele mele, poate altora le plac. În orice caz, sunt și scumpe: 5,50 lei pe bucată. Să căutăm ceva mai rezonabil: intrăm deci pe pagina cu marturii ieftine pentru nunta ta. Unde găsim modele cartonate, glossy, de data asta la 3,50 lei per set. Ceea ce e deja mult mai bine.

invitatii nunta

Dar, și aici e întrebarea mea: n-aș putea să fac și eu acasă ceva similar? Cumpăr materialele necesare, carton, ață, șnur etc, și mă pun pe confecționat. Dacă prind o singură comandă, și ăla îmi cere câteva sute de bucății.. să zicem 300, înmulțit cu 3,5, face 1050 lei. O dată. Sau poate fac ceva și mai frumos, și pun un preț mai mare. În fond, o singură dată te însori (preferabil), motiv ca să faci din nuntă o experiență cât mai memorabilă. Cu atât mai mult cu cât orice fată își dorește să se simtă în ziua respectivă ca o prințesă. Și aș putea găsi și alte idei de lucruri hand-made pentru nunți, pe site-ul respectiv există o mulțime de alte chestii frumoase, începând cu colecții de figurine sau lumânări și până la plicuri de pus bani. 🙂

Singura problemă e pe mine nu prea mă pasionează așa ceva. Dar dacă cumva sunteți fete, și aveți bloguri cu chestii hand-made… iată o idee interesantă.

Lasă un răspuns