Criza are și părți bune

Oricât ne-am plânge, criza are și părțile ei bune. O astfel de parte bună constă în ieftinirea unor produse sau servicii, datorită scăderii puterii de cumpărare a populației. Și sigur că nu mă refer la produse de genul uleiului, care în paranteză fie spus și el s-a ieftinit, era peste 5-6 lei cu un an sau doi în urmă, acum găsești la 4 lei și ceva. Mă refer la lucruri mari. De exemplu, din domeniul imobiliar: case, apartamente, garsoniere. Sau mobilă.

Bibliotecă Adriano

Zic mobilă pentru că am intrat mai devreme pe un site de mobilier și am văzut o bibliotecă de genul celei din imagine, Adriano se numește la, 1472 de lei. Acum, ar trebui să mai caut alte site-uri de profil, pentru că recunosc că nu am cumpărat și nici nu m-am interesat de cum sunt prețurile, dar rețin că mai demult văzusem canapele, colțare sau chestii de genul, deci constând dintr-o singură piesă de mobilier, la sume foarte mari. Ori asta de aici pare mobilă de lux. De pe același site, un dormitor Marvel ca cel din imaginea de mai jos merge undeva la 3400 de lei, cu TVA inclus:

Dormitor Marvel

Ceea ce, dacă ești pretențios și ai un venit cât de cât satisfăcător, presupun că nu-i foarte mult. Arată mișto, nu?

Apoi, mai e și avantajul netului. Cam toate magazinele online oferă acum transport la domiciliu, oriunde în țară. Evident că se plătește și transportul, dar asta o faci și dacă cumperi din offline. Că din orice magazin ai lua un dulap, sau un pat, nu poți să le duci în spate. Un verișor de-al meu de exemplu și-a mobilat apartamentul cu două camere de lângă mine, și pentru că aici e un orășel mic, și-a luat mobila, din câte rețin, de la un magazin dintr-un oraș învecinat. Transport, și nu arată ca ce vedeți în aceste imagini. Avantajul internetului.

bucătărie plum

Și, bineînțeles, mai sunt ofertele și promoțiile. Sau punctele tari. Magazinul ăsta par example livrează gratuit în București, precum și face mobilă personalizată, după dorința clientului. În alte părți, s-ar putea să găsiți altceva (de exemplu la un magazin cu produse de stoc, adică nu de calitate foarte bună dar la prețuri minime, cine știe, poate aveți transport gratuit la comenzi mai mari). Iar cum se apropie Black Friday, dacă doriți să vă faceți un cadou special mai serios de sărbători, cu care să vă înfrumusețați casa, merită să aruncați un ochi și pe net.

Acum, până nu se termină alegerile. Doar zic. 😉

Lasă un răspuns