Din avantajele și dezavantajele videochatului

Am avut recent o discuție cu o fată care s-a ocupat de videochat. Cu ocazia acestei discuții am aflat câteva lucruri foarte interesante, pe care o să vi le expun parțial în cele ce urmează.

În primul rând, pentru că înainte de a vorbi cu ea intrasem pe site-ul Funk Studio unde am văzut afișate salarii de mii de euro și mi s-au părut prea umflate sau trase de coadă, ei bine iată că nu, fata respectivă mi-a confirmat că într-adevăr, se pot câștiga bani foarte frumoși din această activitate. Aparent, există mulți oameni care sunt dispuși să plătească ca să te vadă goală. Dar, și aici e partea interesantă, nu doar pentru asta. Unii vor să fie ascultați, sau caută pe cineva care să îi înțeleagă, să glumească și să vorbească cu ei, ca de la om la om. Interacțiunea cu oameni necunoscuți este mișto și te poate schimba mult în bine. Esențial ar fi aici nu neapărat aspectul fizic, ci o bună psihologie și empatie cu celălalt. Și asta se leagă cu ce citeam pe pagina de Facebook și pe site-ul FunkStudio, că ei acceptă și fete care nu au neapărat un corp de fotomodel, și că oferă training de mai multe tipuri la început, parcă gratis.

videochat

Dar videochatul are și părți mai puțin plăcute. Există riscul ca imaginile și filmulețele cu tine să ajungă pe diverse site-uri sau în diverse locuri pentru care tu nu ți-ai dat acordul. Cu alte cuvinte, depinde de patron și de firmă, cât de serioasă e. Unii patroni te plătesc cu întârziere de câteva luni, pentru a te forța să nu pleci de la ei. Deci, atenție mare când vrei să te angajezi undeva în domeniu. Dacă să zicem ajungi pe un site care nu afișează prea multe date despre firma în cauză, care nu are blog, nu este activ pe rețelele sociale etc, adică practic nu prea poți afla nimic despre ei, riscurile evident sunt mai mari decât în cazul unui site cu informații „la vedere” și o atitudine deschisă față de vizitatori.

Uneori riscurile nu țin numai de seriozitatea firmei. Spre exemplu, ți se poate spune că pe site-urile unde vei fi afișată nu vor avea acces utilizatori din România. Ceea ce în principiu poate fi chiar adevărat. Dar persoanele mai versate în IT pot utiliza IP-uri de tip Proxy, ale altor țări, și așa se face că pe tipa în cauză a recunoscut-o un vecin de-al ei, care evident și el frecventa site-urile de profil. 🙂 Iar asta nu a ținut de firmă, ci de utilizarea acelui IP de tip proxy.

Deci avantaje și dezavantaje. Iar părerea acelei tipe era că balanța înclină negativ, în sensul că majoritatea firmelor de la noi vor să te exploateze într-un fel sau altul. Am întrebat-o însă pe final dacă consideră că există și firme serioase și dacă se pot face bani. Mi-a răspuns „da și da”. Merită așadar să te bagi în așa ceva, ca fată? În opinia mea, dacă ești lipsită de complexe și ai vrea să încerci, poate merită, cu condiția să ai și discernământ.

Lasă un răspuns