Klaus Iohannis este noul președinte al României

Avem un nou președinte, în persoana lui Klaus Werner Iohannis, din partea Alianței Creștin Liberale. Bătaia de joc din primul tur la adresa românilor din străinătate, dintre care mulți au stat ore în șir la cozi în fața ambasadelor fără a reuși să voteze, indiferența autorităților, care nu au suplimentat secțiile de vot, și protestele de stradă ce au urmat în țară par să fi fost principalii factori declanșatori ai unei treziri de neam. Cu o prezență de peste 62% la urne, românii au învins sistemul și administrația pesedistă, aducându-l pe Klaus Iohannis la o diferență de circa 9% în fața lui Victor Ponta.

Sau poate i-a mobilizat articolul meu precedent pe tema votului.

Klaus Iohannis

Nu îl știam pe primarul Sibiului. Impresia cu care am rămas despre el în urma acestei campanii electorale este a unui om lipsit de ipocrizie, onest – aproape frizând naivitatea, serios și care nu dorește să epateze. Ceea ce, dacă se confirmă, nu-i deloc puțin pentru o figură politică. Sper să aibă forța și înțelepciunea de a se ridica la nivelul promisiunilor făcute și a speranței investite în el. Dacă le va avea, vom vedea poate niște schimbări în bine în România. Dacă chiar dacă nu le va avea, tot nu văd cum ar putea fi o soluție mai proastă decât varianta cu Ponta președinte.

Un singur lucru mai am de spus aici. Țineți minte sondajele de săptămâna trecută, care îl dădeau victorios pe Ponta, cu 9-10 procente în plus? De aici deducem că fie sondajele nu sunt relevante (deoarece lumea se poate schimba sau trezi în momente critice), fie acestea (și prin extensie mass-media) sunt folosite pentru manipulare și ne mint în față. Apropo de care chestie, cea mai amuzantă fază mi s-a părut indignarea celor de la Antena 3 pe internetul care spală oamenii pe creier.

Lasă un răspuns