Interviu dramatic acordat de Paula Manuceanu pe tema fraudării concursurilor de angajare

Paula Manuceanu a fost consilieră1 în cabinetul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. Condamnată la un an și jumătate cu suspendare pentru trucarea unui concurs de angajare pe un post bănos de consilier pentru afaceri europene, ea a acordat un interviu Centrului de Investigații Media, în care descrie nu doar ceea ce a făcut, dar și care e situația „din sistem” și cum se ocupă aceste locuri scoase la concurs.

Paula Manuceanu

O să încerc un mini-rezumat. Toate concursurile organizate în cadrul ministerului sunt trucate. Cei de sus știu cine trebuie să ocupe un anumit loc. Funcționarii mai mici, care trebuie să organizeze concursul, să facă dosarele, să semneze și pună ștampile, primesc doar numele celui care trebuie să câștige concursul. Nimeni nu le cere explicit nimic, dar dacă nu execută, își riscă jobul. Înaintea unui astfel de concurs, Paula Manuceanu a primit un bilet cu numele unui tânăr și CV-ul lui. Ea a creat cerințele pentru ocuparea postului, în așa fel încât băiatul în cauză să se încadreze. Apoi, i-a trimis pe mail subiectele probabile, care ulterior au devenit și subiectele efective date de comisie. Iar când a fost prins copiind, a închis ochii. Și pentru că lucrarea tot nu a fost bună, tânărul a fost pus s-o rescrie. Ulterior, Paula a aflat că telefoanele le erau ascultate de DNA. Și a fost chemată la audieri.

Nu o să vă descriu drama femeii, dar vă pun cele trei clipuri care conțin interviul publicat pe YouTube, și vă garatez că este unul din cazurile în care viața bate filmul.


  1. de ce se folosește expresia „consilier” și pentru femei, când are o formă la feminin? 

Lasă un răspuns