Thassos sau paradisul simțurilor

Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel a intrat în insolvență.

Înconjurată de apele cristalin-albastre ale Mării Egee, lângă coasta de nord a Greciei, se află insula Thassos. Aici vei pătrunde într-un mediu natural care-ți taie respirația și vei face cunoștință cu o cultură a relaxării care-i întâmpină pe toți nou-veniții. Oferă-ți o experiență de neuitat în Grecia. Vizitează Thassos!

Thassos

Cam așa sună un mesaj de promovare a turismului din zonă, citit pe un site oficial. Însă, poate spre deosebire de alte regiuni, cred că de data asta n-au exagerat. În primul rând, Thassos este o insulă. Ați fost vreodată pe o insulă? Știți, ideea aia pentru care comit personajele principale din filmele americane tot felul de infracțiuni: de a face rost de bani și a te retrage undeva, pe o insulă izolată… Doar că America e departe de Grecia așa că ei preferă Bahamas. Ei bine, Grecia e mai aproape de noi.

Un avantaj al Greciei, de care țară aparține Thassos, este dat de cultura și civilizația care au existat acolo. Grecia a fost în antichitate un centru cultural al lumii (să ne gândim doar la biblioteca din Alexandria) și asta se reflectă inclusiv la nivelul muzeelor din insulele învecinate. Așadar, aveți ce vizita în Thassos, iar iubitorii de folclor și cultură vor fi fără îndoială mulțumiți.

Thassos

Dar există și lucruri distinctive ale acestei insule. De exemplu, ea se remarcă la nivel mondial prin marmura albă produsă acolo și prin celebrele măsline de calitate superioară throuba. De unde rezultă că acolo veți găsi din belșug ulei superior de măsline. Alături de miere, dulcețuri de fructe proaspete, brânză feta și băuturi ca uzo şi tsipouro. Acestea sunt alimente tradiționale în zonă și vă vor satisface orice exigențe culinare. Dar, desigur, putem adăuga la ele fructele de mare precum și ceaiul din ierburile montane.

Poate nu mergeți acolo doar ca să mâncați. Nu-i nici o problemă: dacă este vară, veți putea vizita peste 30 de plaje create parcă să mulțumească cele mai variate gusturi. Cele mai multe au nisip fin însă unele sunt acoperite cu pietriș. Plaja Saliara, de exemplu, este acoperită cu pietricele rotunde, în timp ce Makriamos, aflată între marea cristalină și o pădure deasă, oferă șezlonguri, umbrele și facilități pentru sporturi nautice.

thassos 3

De altfel, Thasos este renumită pentru combinația unică de relief extrem: aici muntele se îmbină cu marea, nisipul cu pădurea. Și decența cu lipsa de inhibiții: în partea de est a insulei, într-o zonă izolată, mărginită dinspre uscat de dealuri și păduri verzi, veți găsi o plajă pentru nudiști, având numele de Paradise Beach.

Datorită acestei îmbinări de peisaje montane și maritime, Thassos este un loc excelent pentru practicarea de scufundări dar și pentru excursii sau drumeții. Există câteva trasee montane, unele de 2 km, altele de 10 km, unde puteți practica Mountain Bike sau pe care le puteți pur și simplu parcurge la pas, admirând natura înconjurătoare. Thasos oferă chiar și condiții pentru echitație pe teritoriul ei! Cât despre mare, puteți pescui, naviga, închiria o velieră (sau un yacht) ori face scuba diving. Posibilitățile sunt aproape nelimitate iar plictiseala o persoană non-grata în acest mic colț de rai.

Thassos

Sau, cel puțin, așa ne spun cei care au fost acolo. Poate vreți să le verificați afirmațiile? Dacă da, puteți opta pentru câteva oferte sejur Thassos de la Genius Travel. În acest caz, vă urez vacanță plăcută și vă invit să vă descrieți experiențele pe propriile bloguri sau în comentariile de la subsolul acestui articol.

Lasă un răspuns