Trafic de carne vie la noi în țară

Nu prea mă uit la televizor. Dar mai devreme tocmai am făcut-o. Și am văzut o emisiune pe TVR News, care-i un post de televiziune românesc (sub patronajul SRTV) dar aflat în parteneriat cu alte posturi străine. E mișto să te uiți la o emisiune străină, moderată de un străin, cu invitați străini (ceva șef de la Interpol, o tipă din Comisia Europeană și o româncă de la un ONG căreia i-au greșit numele, Iana Matei în loc de Ioana Matei) și să afli informații despre infracțiuni care înfloresc pe teritoriul scumpei noastre patrii.

fată naivă

În cazul de față este vorba de trafic de persoane. A vorbit și un român care se ocupa cu așa ceva, cu cagulă pe față. Cică rețeta e simplă: te duci la fată, care poate fi de la țară, o iei în mașina ta de lux, o plimbi prin câteva cluburi bucureștene de fițe, îi promiți că o iubești (asta ajută mult) și vraja-i gata. După care o pui la produs. Unde iar e destul de ușor să o controlezi, cât timp îi dai senzația că e liberă, poate să iasă și să-și cumpere orice, și se vede cu bani în mână. Iar când dă semne că vrea să fugă, o vinzi unor străini. Cu prețuri între 800 – 3000 euro. Cică fetele de 19-20 de ani au cea mai mare căutare, dar se poate și cu cele de 14-15 ani, chit că sunt mai imprevizibile iar pedeapsa dacă te prinde este mai mare.

Ăștia din emisiune îi tot dădeau cu implementarea corectă a legislaturii europene la nivel local (în fiecare țară), cu aplicarea practică a legilor, cu combaterea corupției, ba chiar a zis cineva că ar trebui redusă cererea. Asta e tare. Adică să-l faci pe ăla care cumpără fete pentru uzul personal să nu și le mai dorească. Succes în demersul ăsta, dragilor! Eu sunt de părere că cel mai bine ar fi dacă ai putea cumva să le faci pe fete să se deștepte, să realizeze în ce se bagă și ce fac cu viața lor, pentru că aceste infracțiuni au loc cu acordul parțial sau total, cel puțin în fazele de început, al victimei. O campanie de informare ar putea avea niște rezultate în direcția asta.

Voi ce ziceți? Băieți, fete? 🙂

Lasă un răspuns