Utilizări neortodoxe ale bijuteriilor

Unde prin ortodox nu ne referim la religia cu același nume, ci la ceea ce corespunde normei, regulilor generale,  metodelor uzuale. Ce chestie, religia ortodoxă a devenit atât de puternică încât este asociată cu religia de facto sau principală, care dă norma! Revenind, prima întrebuințare mai puțin comună a bijuteriilor este să le vinzi. Și anume după ce le-ai furat.

hoț

Zilele trecute, polițiștii din București, Ilfov și Călărași au arestat mai multe persoane suspecte ca făcând parte dintr-o organizație de hoți specializați pe bijuterii scumpe. Erau căutați de ceva vreme. Conform anchetatorilor, grupul infracțional a comis 38 de fapte penale ce se întind pe parcursul ultimilor 5 ani. Majoritatea sunt spargeri de locuințe, dar avem și o tentativă de omor la pachet. Cum procedau inculpații? Foloseau mașini cu numere de înmatriculare false, pe care le schimbau des (mașinile). Intrau cel puțin doi în casă, ținând permanent legătura cu cineva care stătea de șase afară. Operau ziua (!), spărgând locuințele unor oameni înstăriți, când aceștia nu erau acasă. Furau doar bijuterii. Nu se atingeau de mobilă sau alte lucruri dificil de manipulat. Printre victime se numără și Teodor Stolojan, care a acuzat o pagubă de 11000 de euro.

inel cu diamante si smaralde

Ceea ce ne duce cu gândul la prețul unor bijuterii de lux. Aș zice că 2-3000 de euro nu este o sumă mare, dacă ne gândim la valorile unor cercei sau inele purtate de diverse celebrități. Totuși, acelea sunt extravaganțe. O selecție după verighete din aur alb la Royal Diamonds, de exemplu, ne relevă prețuri pornind de la sub o mie de lei. Iar Royal Diamonds nu se prezintă chiar ca dugheana lui Costel de pe marginea drumului, dacă mă înțelegeți (bijuterii de producție proprie în fabrica lor din Londra, distribuție internațională, canal YouTube etc). Sigur, prețurile urcă până spre 25000, dar vorbim totuși de aur. Și de diamante. Și de pietre prețioase. Nu de zorzoanele Floricicăi din deal. Care probabil nici nu poate visa la astfel de inele.

Revenim la utilizări. La începutul lunii în curs, ianuarie 2015, bijutierii austrieci de la Swarovski au prezentat la CES 2015, în premieră aș zice, un proiect realizat în colaborare cu programatorii firmei Misfit. Rezultatul muncii lor este o brățară fitness solară, având rolul de a monitoriza funcțiile vitale în timpul somnului și al programului de fitness. Dacă vorbim de programatori ne putem da seama că partea tehnică sau informatică a brățării este bine pusă la punct iar dacă ne gândim la Swarovski, putem deduce că ea și arată bine. În plus, se încarcă cu ajutorul energiei solare.

bijuterie solara de fitness

Vorbim deci de un gadget portabil mai special, inedit, care îmbină utilul cu plăcutul și cu folosirea energiei libere. De asemenea, care se adresează segmentului de piață feminin, ținând cont și de necesitățile și aspirațiile femeilor. Și pentru că tot suntem la acest capitol, în cadrul CES 2015 a mai fost prezentată o poșetă din piele numită Ricky Bag, prevăzută cu câteva elemente cu aspect futurist dar deosebit de utile. Și cu un interior care bate, ca să zicem așa, forma sau aspectul exterior.

Evident, este de așteptat ca aceste gadgeturi să se multiplice pe viitor. După cum eu sper că celelalte evenimente, cu furturile, să scadă. Dar vom vedea.

Lasă un răspuns