Cum să-ți cumperi mobilă, în 3 pași. Sau nu?

Să zicem că te-ai însurat și vrei să te muți într-un apartament nou, care trebuie mobilat. Pentru că, nu-i așa, mobila este scumpă și n-o poți cumpăra decât o dată în viață, de exemplu când te căsătorești. Sau să zicem că vrei să-și schimbi mobila în propriul apartament, pentru că ai fost un an plecat în străinătate și acum ai bani, și meriți un dulap nou, un colțar, o mochetă pe hol, niște gresie și faianță în baie etc. Cum poți să faci asta? Dacă urmezi metoda părinților și a bunicilor, trebuie să parcurgi 3 pași.

bibliotecă aida

Pasul 1: iei la pas toate magazinele de mobilă din oraș, și eventual din orașele învecinate, plus întrebi prietenii care de unde și-a luat mobila și la ce preț. Consulți produsele expuse în magazine, notezi prețurile, eventual faci și poze. Ideal ar fi să faci pasul ăsta împreună cu soția, pentru că mno, poate ce-ți place ție nu-i place ei sau invers, deci să găsiți ceva care să vă mulțumească pe amândoi. Pasul 2: îți suni amicii, cunoștințele, neamurile, să faci rost de o mașină cu remorcă, sau ceva mare, pentru transport. Pasul 3: te învoiești de la serviciu și mergi să-ți cumperi mobila.

dormitor marvel

Și ar mai fi, desigur, metoda modernă. Care implică să nu-ți iei nicio zi liberă, să nu mergi nicăieri, ci să pornești calculatorul, să intri pe Google și să scrii mobilă la comandă. Și să consulți toată lista de magazine online care îți apar acolo. Și poate dai peste o firmă ca mobilicasa.ro, de unde am preluat imaginile alăturate. Soția lângă tine, vă uitați amândoi care vă place. Bibliotecă Aida la 1100 de lei? Dormitor Marvel la 3400? Ah, am uitat să zic: pe net „riști” să găsești prețuri mai mici. Pentru piese de mobilier mai frumoase. Și ai mai multe magazine de unde să alegi. Transportul? În cazul de față, se ocupă cei de la firmă, pe cheltuiala lor dacă ești bucureștean. Și era să uit: mobilă la comandă înseamnă că nici măcar nu ești limitat la produsele expuse acolo. Ci poți să comanzi ce îți trece ție prin cap, negociind cu ei prețul. Fără ca măcar să te ridici de pe pat sau fotoliu. Pentru că internetul.

baie serena

Sunt uimit cât de puțină lume folosește azi calculatorul. O afacere online poate fi mai profitabilă decât una offline. Vânzătorul se va strădui să ofere marfă de calitate, la prețuri mai mici, pentru a ieși în evidență. Cumpărătorul va putea alege cea mai convenabilă ofertă, nemaifiind limitat la magazinele din județul lui. Va găsi produsele cele mai ieftine sau de cea mai bună calitate din țară. Care sunt șansele să dai peste MobiliCASA dacă nu intri pe net și nu locuiești în apropiere?

Dar, desigur, se poate și prin metoda clasică, cu cei trei pași. Fiecare cum crede.

Comments
  1. Majoritatea firmelor oferă transport gratis, dar nu cred că urcă mobila până la etajul 8-9 😀 .Multă sănătate

  2. Maver

    Nu știu. Poate te înțelegi cu ei și te ajută. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: