Uber va face concurență taximetriștilor bucureșteni

Uber se lansează astăzi în București. Pentru cei cărora numele le este străin, Uber e o firmă care se ocupă cu raidsharingul, adică transportul inteligent. Ce înseamnă asta? Uber va pune la dispoziția bucureștenilor o platformă online, pe care aceștia se vor putea înregistra fie ca șoferi, fie ca pasageri. Este mult mai simplu să te înregistrezi ca șofer pe Uber decât să zicem la o firmă de taxi. Aplicația care va pune în legătură șoferii cu pasagerii se numește uberX.

uberx

Internetul a revoluționat foarte multe domenii. Printre altele, internetul a dus la apariția freelancingului, conectând potențialii angajatori cu potențialii prestatori de servicii și sărind astfel circuitul clasic al unei angajări oficiale. De ce n-ar merge acest lucru și la transportul de persoane? Ca utilizator Uber, vei avea posibilitatea să găsești un șofer mai ieftin, mai convenabil și poate mai repede decât prin varianta clasică, a taxiului. Sau vei putea, probabil, să găsești alți pasageri pentru o călătorie mai lungă, într-un alt colț al țării, reducându-i astfel costurile.

Ce va însemna asta pentru taximetriști? Concurență serioasă. Cu rezultate bune pentru noi: să sperăm că taxiuri mai ieftine, mai rapide și șoferi cu mai mult bun simț. Pentru că despre taxiurile din capitală s-a tot vorbit, și nu de bine.

Tags:,

Lasă un răspuns