Videochateriţa și Făt-Frumos

Cu ceva timp în urmă, am văzut la televizor un reportaj pe tema videochatului. Mi-am amintit de el mai devreme, intrând pe FunkStudio.ro, un studio de videochat din București cu sedii în Piața Unirii și Piața Victoriei (cine are, are) și o galerie foto de zici că ești în Neckermann, despre care urma să vă zic câteva cuvinte. Dar să lăsăm studioul şi să revenim la reportaj, că de fapt acolo-i şpilul.

FunkStudio

În el, o tipă cu fața blurată povestea despre ce fac angajatele acolo. Bine, tipa nu era de la FunkStudio, ci de la un studio de videochat oarecare. Din ce am înțeles ascultând-o, ca să fii productivă trebuie să dai dovadă și de inteligență, și de empatie, să știi să-ți sculți interlocutorul, să povestești cu el, să-i devii un fel de confidentă. În sensul că bărbatul de azi nu mai caută doar latura erotică, că pentru aia poate intra de exemplu pe PornHub. În schimb, își dorește pe cineva care să-l înțeleagă, căreia să-i poată spune totul, în caz că relația cu soţia s-a răcit iar el se simte singur şi nu are cu cine povesti. Deci, dacă știi să vorbești cu clienţii și ești sociabilă, poți face bani. Sau în cuvintele ei inegalabile, „tre’ să ai papagal”.

La final, reporterul a întrebat-o ce vrea să facă pe viitor. Iar tipa a răspuns că visează şi ea, ca toate celelalte, la un Făt-Frumos cu o căruţă de bani. Ei, cum vi se pare vouă visul ăsta? Mie unul o mare prostie. Şi nu mă refer la faptul c-ar fi materialistă. Să zicem că, deşi şansele sunt mici, găseşti un tip bogat, care să vrea să se însoare cu tine. Aşa că renunţi la şcoală, la serviciu, la tot, că gata, te-ai aranjat. Trece un an, trec doi, după care Făt-Frumos vede o altă Ileana Cosânzeana pe stradă, cu doi ani mai tânără ca tine. Pentru că asta-i şmecheria la băieţii cu bani: îşi permit să se plictisească repede. Şi îţi dă papucii. Ce faci? Că şcoală n-ai, job n-ai, bani n-ai. Gândiţi-vă de exemplu la Monica Columbeanu, că tot ţinea capul de afiş al mass-mediei româneşti. Aţi mai auzit de Monica Gabor, după ce a divorţat? Că eu nu.

FunkStudio

În schimb, eşti angajată la un studio de videochat. Nu discut aici de ce ai luat această decizie, dar să zicem că ai luat-o. Şi că ai mai avut noroc să prinzi un studio bun, că mi se şopteşte din culise că există şi studiouri naşpa. Deci găseşti ceva central, cu chirie asigurată, cu camere ca-n imagini, cu consiliere psihologică pentru nou-venite, cu program flexibil care-ţi permite să mergi la facultate, cu salarizare peste cea a profesorului tău de la şcoală, ce să mai, raiul pe Pământ. Lucrezi câţiva ani, timp în care nu trebuie să faci sex cu niciun moşulică lasciv, îţi termini studiile, ba poate te măriţi cu băiatul pe care-l iubeşti şi care-i de-o vârstă cu tine, după care când îţi apar primele riduri, poţi să ieşi din afacere cu capul sus şi să te apuci de altceva. Păi nu?

Păi nu, pentru că tu visezi la Feţi-Frumoşi cu munţi de bani. Pe principiul că hai să dăm vrabia din mână pe cioara din gard. N-o cunosc pe fata aceea şi n-am habar de ce-a mai făcut ulterior, dar îi doresc sincer să i se împlinească scenariul. Şi să lase locul ei altor fete, mai de bun simţ. Că ştiu eu fo’ câteva care o duc destul de rău şi care s-ar mulţumi şi cu o plasă de bani, nu le-ar trebui o căruţă. Doar zic.

Iar acum, opinia voastră: dintre un videochat şi o căsătorie din interes, care este mai aproape de vinderea propriului corp?

surse foto: funkstudio.ro

Lasă un răspuns